![]() |
Sürekli Yorgunluk 'Kronik Yorgunluk Sendromu' Olabilir Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sürekli Yorgunluk 'Kronik Yorgunluk Sendromu' Olabilir Mi?Sürekli Yorgunluk 'Kronik Yorgunluk Sendromu' Olabilir mi? * Kendimi sürekli yorgun hissediyorum ![]() ![]() ![]() 'Kronik Yorgunluk Sendromu'nda değişmez kriter, fiziksel veya zihinsel aktiviteyle artan ancak yatak istirahati veya iyi bir gece uykusuyla geçmeyen aşırı yorgunluktur ![]() ![]() Sürekli yorgunsanız Ancak rahatsızlığın özellikle 40-50 yaş arası kadınlarda daha sık görüldüğünü bilmelisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sürekli Yorgunluk 'Kronik Yorgunluk Sendromu' Olabilir Mi?Neden Sürekli Yorgunum? Kendini sürekli yorgun hissetme sendromu yoğun çalışan genç kadınlar arasında adeta bir salgın gibi yayılıyor ![]() ![]() Yataktan en son ne zaman enerji dolu, adeta bir fişek gibi fırladığınızı artık hatırlayamıyor musunuz? Pek çoğunuzun soruyu "Evet" diye yanıtlayacağını tahmin edebiliyoruz ![]() ![]() ![]() Biz de, Cosmo olarak bu duruma bir çare bulunmasının zamanının geldiğini düşündük ve bazı okurlarımızdan, sürekli yaşadıkları yorgunluk hissi ve ona bağlı komplikasyonlarla ilgili şikayetlerini bizimle paylaşmalarını istedik ![]() ![]() SORU "Bütün Gün Yorgunluktan Ölüyorum Ama Gece Yattığımda Bir Türlü Uyuyamıyorum ![]() Bu soruyu değerlendiren uzmanlar, yanıtının pek de basit olmadığı konusunda hemfikirler ![]() ![]() ![]() Peki, bu sorun adım adım nasıl oluşuyor? Siz gün boyu, iş, aile sorunları, çeşitli yükümlülükler, arkadaşlar ve sevgilinizle olan ilişkiler arasında gidip gelirken ruh halinizde de, insanın tüm enerjisini emen çeşitli iniş ve çıkışlar yaşanıyor ![]() ![]() Elbette, bu durumu yaşayan bir kadına "İşini bırak" ya da "Sosyal hayatından vazgeç" demek hiç de gerçekçi değil ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun yanı sıra, sürekli yorgunluk çekmekten muzdarip kadınlar, daha fazla müzik dinleyerek, vakit bulduklarında yürüyüş ya da yoga yaparak doğru nefes almak için küçük de olsa bazı fırsatlar yaratabilirler ![]() ![]() SORU "Benim Uykuya Dalmakla İlgili Bir Sorunum Yok Ancak Sabahın Üçünde Birden Ayağa Dikiliyor, Bir Daha da Asla Uyuyamıyorum ![]() Bu tip şikayetlerin altında çoğu zaman bir dış uyaran -örneğin dışarıdan gelen bir gürültü ya da bilgisayarın yanıp duran ışığı yatıyor ![]() ![]() Fakat elbette, bunun üstesinden gelmek için yapabileceğiniz bazı şeyler var ![]() ![]() ![]() ![]() Klasik uykusuzluğa çare olacak tüm yöntemlerin, bu tip gece yarısı uyanmalarında da işe yarayacağını hatırlatmakta fayda var; iyice uykunuz gelmeden yatağa girmeyin, saat 16:00'dan sonra kafeini kısıtlayın ve yatak odanızın mümkün olduğunca sessiz ve karanlık olduğundan emin olun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sürekli Yorgunluk 'Kronik Yorgunluk Sendromu' Olabilir Mi?henüz 26 yaşındayım ve doktora bu şikayetlerden dolayı gittiğimde bendeki yorgunluğun kronik olduğunu ve sorunun enerji kaynaklı lduğunu belirtti ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|