|
|
Konu Araçları |
çocuğuma, eğitim, erğenlikte, vermeliyim |
Erğenlikte Çocuğuma Nasıl Bir Eğitim Vermeliyim |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erğenlikte Çocuğuma Nasıl Bir Eğitim VermeliyimErğenlikte çocuğuma nasıl bir eğitim vermeliyim Ergenliğe girmek üzere olan bir kızım var Bir anne olarak kızıma cinsel eğitim vermeli miyim? Vermezsem ne gibi sakıncaları olabilir? CN/İstanbul Ergenlik; ebeveynler tarafından çocuklukla yetişkinlik arasına inşa edilen bir asma köprüye benzer Bu dönemde ihmal edilen cinsel eğitim, ileride sorunlara neden olabilir UTANDIRILIYORLAR Toplumumuzda kız çocukları, erkeklere göre daha baskıcı bir yapıyla yetiştiriliyor Üç yaşındaki bir erkek çocuk, pipisini açtığı zaman ailesi bununla övünürken, kız çocuğunun eteğinin açılması 'Ayıp, günah, yasak' şeklinde yorumlanıyor Bu yaklaşım; kız çocuklarının kendi bedenlerine karşı olumsuz duygular geliştirmesine, cinsel arzuların hata olduğunu düşünmelerine neden olabilmektedir Ergenlik dönemindeki çoğu genç kız, vücudu hakkında bilgi sahibi değildir Genellikle kendi vücutlarını incelemekten ve cinselliklerini keşfetmekten korkarlar Bu nedenle kızınızla cinselliği konuşmanızda büyük fayda var |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|