Çay Literatürü Hakkında |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çay Literatürü HakkındaÇay Literatürü Aroma Çay Uçucular Üzerine İşleme Tekniklerinin Etkisi İşlenmiş Türk Çaylarının Uçucu Aroma Bileşimleri Üzerine Araştırma Japon Çay Varyetesi "Sofu" da ki Varyeteye Özgü Aromanın Nedeni Metil Antranilat'tır Karakteristik Uçucu Aroma Bileşenlerinin SPME-GC Analizi Yoluyla Fermantasyon Dereceleri Farklı Çayların Ayrımı Siyah Çayda Aroma Madelerinin Oluşumu Budama Çayda Flavanollerin Düzeyleri ve Diğer Biobileşenler Üzerine Budamadan Sonraki Zamanın Etkisi Olgun Çay Bitkilerinde Kök Aktivitesi ve Yenilenmesi Üzerine Kök Budamanın Etkileri Siyah Çayın Aroma Bileşenleri ile Kalitesi Üzerine Budama ve Budamadan Sonraki Zamanın Etkisi Türkiye'de Çayın Bazı Kalite Özellikleri ve Taze Sürgün Verimi Üzerine Farklı Budama Aralıklarının Etkileri (İngilizce) Çay Atıklarının Değerlendirilmesi Akkaraman Kuzu Rasyonlarına Farklı Oranlarda Katılan Çay Atıklarının Bazı Verim Özelliklerine Etkileri - Kuzu Yemi Olarak Kullanım Çay Atığı ve Fındık Zurufu Uygulamalarının Toprakta Üreaz Enzim Aktivitesi ve Kinetiği Üzerine Etkisinin Belirlenmesi Çay Atığı Kompostunun Yetiştirme Ortamı Bileşeni Olarak Süs Bitkisi Yetistiriciliğinde Kullanılması Çay Atıklarından Yonga Levha Üretimi Çay Atıklarının Toprakta Enzim Aktivitesi ve Nitrifikasyon Üzerine Etkileri (Atıkların dolaylı azot kaybına neden olduğunun tespiti) Çay Fabrika Atıkları Kullanılarak Sulu Çözeltilerden Ni (II) İyonlarının kaldırılması: Sabit Yataklı Bir Kolon Üzerinde Adsorbsiyon Çay Fabrikaları Çay Yaprağı Artıklarının Kompostlaştırılarak Orman Fidanlıklarında Gübre Olarak Kullanılması Çay Fabrikası Çay Atıklarından Aktif Karbon Eldesi ve Sulardan Metal Uzaklaştırılmasında Kullanılması Çay Atığı - Yeni Bir Kümes ve Çiftlik Hayvanı Yemi Çay İçeriği, Metabolizma ve Sağlık Üzerine Etkileri, Antioksidan Aktivitesi ve Etlik Piliç Karma Yemlerinde Kullanımı Endüstriyel Çay Yaprak Lifi Atık Materyallerinin Ses Absorbsiyon Özelliklerinin İncelenmesi Enerji Kaynağı Olarak Biokütle Materyallerinin Önemi Briketleme İşlemi Yoluyla Çay Atıklarının Değerlendirilmesi Erozyona Uğramış Topraklara Uygulanan Arıtma Çamuru ve Çay Endüstrisi Atığının Toprakların Mikro Element İçeriklerine Etkileri Türk Çayının Lif ve Yaprak Sapı Atıklarından Kafein Elde Etmek Çay Bitkisi Camellia sinensis Çiçeğinin Ön Gelişimi Çay Atığı ve Buğday Samanına Dayalı Kompost üzerinde Agaricus bisporus üretimi ve Yerel Olarak Elde Edilebilir III Kısım Örtü Materyalinde Çay Bitkilerinde Polifenol Dağılımı Üzerine Işığın ve Karanlığın Etkileri Çay Bitkisinde ki Flavonoid Biyosentezi: Önemli Epikateşin ve Kateşin Alt Yollarının Enzimsel Özellikleri Çay Bitkisindeki Flavonoid ve Minerallerin Dağılımı Çay Bitkisi Polifenol Oksidaz Enziminin Saflaştırılması ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Çay Çiçeklerinin Antioksidan Aktiviteleri Üzerine Araştırma Çay Kotiledonlarından In Vivo (Doğal Koşullarda) Somatik Embriyoların Gelişimi Çay Tarlasındaki Diğer Bitkilerin Yönetimi Çay Yapraklarının Anaerobik Fermantasyonu ve Solunumu İle Çay Fermantasyonuyla İlişkileri Elektriksel Empedans Spektroskopisi Kullanılarak Taze Çay Yaprağının Gelişiminin Ölçülmesi Güney Japonya'da Çay Tomurcuklarının Kış Dormansi Modellemesi ve Simülasyonu Işıkta ve Karanlıkta Camellia Sinensis'in Genç Yapraklarında Purine Alkolidinin Biyosentezi Klonol Siyah Çay Kimyasal Karakteristikleri Üzerine Üretim Bölgesinin Etkisi Taze Çay Sürgünlerinin Oksidaz Enzim Aktivitelerinin Warlburg Manometresi ile Tespiti Taze Çay Yapraklarının Akustik Karakteristikleri Transgenik Çay Bitkisi Nasıl Üretilir? (GDO'lü Çay Üretimi) Verimsizleşen Çay Plantasyonun Yönetimi Çay Hastalık ve Zararlıları Çayın Önemli Çay Hastalıkları Çayın Önemli Böcek Zararlıları Doğu Karadeniz Bölgesinde Çay Filiz Güvesi (Parametriotes theae Kusn)'nin İlaçlı Mücadele Metodu Üzerine Araştırmalar Doğu Karadeniz Bölgesi Çay (Camellia Sinensis L) Üretim Alanlarında Hastalık Oluşturan Etmenlerin Tespiti Üzerinde Ön Çalışmalar Doğu Karadeniz Bölgesinde Çay Koşnili (Pulvinariafloccifera Westw)'ne Karşı İlaç Denemeleri Çay Islahı Basit Baz Dizilimi Arası Tekrarlamaları Yoluyla Ortaya Çıkarılan Çayda ki Somaklonal Değişkenlerin Genetik Bütünlüğü Bir Çay Bahçesinde Yüksek Verimli Çay Ocağı Nasıl Seçilir? Bireysel Seçimden, Hibridizasyon ve Moleküler Islaha Kadar Çindeki Çay (Camellia sinensis) Bitkilerinin Islahı ve Genetik Gelişimi Camellia Sinensis (Çay) İçin Bir Genetik Bağlantı Haritasının Yapılışı Çay Bitkilerinin Sitotaksonomik İncelemesi (Çayın Karyotipi) Çay Germplazmlarından Üstün Kaliteli Klonları Tanımlamak İçin Güvenilir bir Teknik Çay Islahında Biyoinformatik Bilgi Ağının Önemi ve Kullanımı (Elde edilen verilerin diğer araştırma kuruluşlarıyla nasıl paylaşılıyor?) Çay da 5S rDNA Gen Farklılığı ve Varyete Tanımlanmasında Kullanımı Çay da ki Yüksek Dereceli Polimorfik Mikrosatellitlerin Karakterizasyonu ve İzolasyonu (Mamul çayın genetik analizi ile orijinin belirlenmesi) Çay da Phytoene Synthase (psy) Geninin Dışa Vurumu ve Karotenoidlerin Birikimi İle İlişkisi Çayın Taksonomisi ve Genetik Arka Planı - Çayın Çoğaltılması Çayın Yapraklı-Tomurcuklu Çeliklerinde Ek Kök Oluşumu (İngilizce) Çiçeksi Bir Aroma İle Birlikte Yüksek Tanen ve Kafein İçeriği İçin Yetiştirilen Yeni Ebeveyn Çay Hattı "Makura " Çinde Türler Arası Düzeyde Çay Germplazmlarını Ayırt Etmek İçin RAPD Markörleri (Çayın DNA Parmak İzi nasıl oluşuyor sorusunun cevabı) Dondurularak Kurutulmuş Çay Yapraklarındaki Yüksek Fenolik'lerden RNA'nın İzolasyonu Hindistan Çay Plantosyanlarında Yürütülmekte Olan Dört Farklı Bitki İslah Programı Koltuk Altı Tomurcuklarından Hızlı Sürgün Üretimi Yoluyla Çayın Çoğaltılması Theaceae Germplazm Bibliyografyası Çay Tohumu Çay Tohum Yağının Süperkritik Akışkanla Ekstraksiyonu ve Solvent Ekstraksiyonuyla Karşılaştırılması Çay Tohumunun Bazı Özellikleri ve Çay Tohumu Yağının Yağ Asidi Kompozisyonu Çay'ın Biyodizel Üretiminde Kullanımı Çay Atığının Katalitik Pirolizi: Sıvı Ürün Verimi Üzerine Katalizörlerin Etkisi Çay Tohum Yağının Biyodizel Hammaddesi Olarak Değerlendirilmesi Çayın Farklı Kullanım Alanları Çay Yapraklarından Alkollü Bir İçeceğin Hazırlanması Fermantasyon ve Soğutarak Depolama Süresince Yoğurtun Mikroflora Karakteristiği Üzerine Yeşil ve Siyah Çayların Etkisi İnsan Beslenmesinde Polifenol Kaynağı Olarak Jöle Şekerlemelerde Çay Ekstraktlarının Kullanımı Instant Çay ve Kahve Limonlu Buzlu Siyah Çay Hazırlama Metodu Siyah Çay İle Kumaş Boyama Teknikleri Yenilebilir Kaplamalarla Gıda Üretiminde Çay Kateşinlerinin Antioksidan Olarak Kullanımı (Çayın Gıdalarda Raf Ömrünün Uzatılmasındaki Önemi) Depolama Depolanan Siyah Çayların Stabilitesi Üzerine Gama Işınlarının İndüksiyonu Gama Işınımı Yoluyla Çayın Mikrobiyal Arındırması Yarı Mamul ve Mamul Çay Ürünlerinin, Depo ve Ambarlarda Muhafaza Koşullarının Geliştirilmesi İçin Gelişmiş Ülkelerdeki Depo ve Ambar Ekonomi Çay Durum Tahmin 2006 - 2007 Çay Sektöründe Kayıtdışı Ekonomi Çayeli İlçesi Kıyı Şeridinde Çay Üretiminde Girdi Tespiti ve Maliyet Hesabı Üzerine Bir Araştırma Durumsal Değişkenler -Organizasyon Yapısı İlişkisinin Türkiye Çay Sektöründe Araştırılması Dünya Çay Üretimi ve Ticaretinde ki En Son İlerlemeler, Türkiye'nin Görünümü - 2009 (İngilizce) Ortak Piyasa Düzenleri Çay Alt Çalışma Grubu Raporu - 2006 Türkiye'de Çay Üretimi ve Pazarlamasının Tarihi (İngilizce) Fermantasyon (Oksidasyon) Çay Fermantasyonunda ANN'ye Dayalı Renk Tespiti Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler Fermantasyon Zamanı ve Sıcaklığındaki Farklılıklara Bağlı Olarak Siyah Çayın Kimyasal ve Duyusal Kalite Parametrelerindeki Değişimler Siyah Çayda Kaliteden Sorumlu Bileşiklerin Gelişimi Üzerine Fermantasyon Zamanının Etkisi Spektrokolorimetre İle Fermantasyon Testi Toplama Standardı ve Fermantasyon Zamanındaki Farklılıklardan Kaynaklanan Siyah Çay Kalitesindeki Değişimler Türk Siyah Çay İmalatında Optimum Fermantasyon Zamanının Belirlenmesi Gübreleme Çay İçin Organik Gübre Olarak "Kompost" ve Yapımı Çay Tarımında Tablet Gübrelerin Kullanılabilirliği Sahte Gübre Tehlikesi Toprak Analiz Sonuçlarına Göre Gübre Tavsiyeleri Toprağa Bambu Odun Kömürü Yerleştirmek Yoluyla Çay Bitkilerinin Gelişimini Teşvik Etmek Kafein Çayın Kafeinsizleştirilmesi [SIZE=+0][SIZE=+0][SIZE=+0] Kafeinin Dolgulu Bir Kolonda Ekstraksiyonuna Ait Kütle Transfer Parametrelerinin İncelenmesi Sıcak Su İle Çay Artıklarından Kafein Ekstraksiyonu Sıcak Suyla Muamele Ederek Taze Yeşil Çay Yapraklarının Kafeinsizleştirilmesi Kalite Azotlu Gübre, Toplama Aralığı ve Toplama Standardına Karşı Klonal Siyah Çayın Kalite Yanıtı Çayın Aromasını Değerlendirmek İçin Elektronik Koku Alma (E-Burun) Çayın Kalitesi ve Piyasa Fiyatının NIR ile Değerlendirilmesi Güney Hindistan CTC Çaylarının Kalitesi Üzerine Mekanize Çay Hasadının Etkisi Kapsamı Sınırlı Bir Tat Algılayıcı Sistem Yoluyla Siyah Çayın Burukluğunu Değerlendirmek Siyah Çay Kalitesi Üzerine Kurutmanın Etkisi Siyah Çayın Total Kül, Suda Çözünen ve Çözünmeyen Kül İçerikleri Türk Çaylarının Nesnel Kalite Parametrelerine Göre Değerlendirilmesi Kurutma Doğu Karadeniz Bölgesinde Fındık ve Çay Ürünlerinin Güneş Enerjisinden de Yararlanılarak Kurutma Teknolojisinin Geliştirilmesi Dondurarak Kurutma Yöntemi İle Çözünebilir Çay Üretimi Yığın Çay Kurutucu İçin İzleme Sistemi Esaslı Bir Mikro Kontrol Cihazı Pestisid Çayda ki Pestisit Kalıntılarının Düzeyini İmalat İşlemi Nasıl Etkiler Pestisitlerin Uygulanıp Uygulanmayacağına Nasıl Karar Verirsiniz? Ekosistem Zarar Seviyesi Sağlık Çay, Baharat ve Bitki Kaynaklı Bazı Gıda Maddelerinin Flavonoid İçerikleri ve Antioksidan Özellikleri Çay İçeriği, Sağlık Üzerindeki Koruyucu Etkisi ve Önerilen Tüketimi Çay İşçilerinde Solunum Semptomları ve Fonksiyonları Çay ve Çay Fenoliklerinin Antioksidan Aktivitesi Çay ve Deri Çay mı Kahve mi? Sarıulak Tarsus Zeytini ve Siyah Çaydan Elde Edilen Fenol Ekstraktlarının Antioksidan Etkilerinin Araştırılması Siyah Çayın Antioksidan ve Antibakteriyel Aktivitesi ile Ölçümlenen Toplam Polifenol İçeriği Üzerine Ekstraksiyon Koşullarının Etkisi (İngilizce) Siyah Çayın Biyoyararlılığı Tetanoz Toksininin Ektisine Karşı Siyah Çay Ekstraktının Thearubigin Fonksiyonun Koruyucu Mekanizması Siyah Çay Ortodoks ve Çaykur Yöntemleri ile Üretilen Farklı Sınıf Siyah Çayların Mineral İçerikleri Siyah Çay Polifenolik Theaflavininin Oksidatif Dimerizasyonunun İki Tipi Siyah Çay Theaflavinlerinin Üretiminde Polifenol Oksidaz ve Peroksidazın Rolü Siyah Çay Üretimi Süresince Polifenol Oksidaz Aktivitesindeki Değişimler Siyah Çay Üretiminde Renk Esaslı Rafinasyon Teknolojisi Siyah Çay'a Krom Kontaminasyonu ve Çay Demi İçerisine Transferi Siyah Çayda Aflatoksin Analizi İçin AFLACARD TOTAL Siyah Çayın Katı Madde Ekstraksiyon Verimi ve Krema Partikülü Oluşumu Üzerine pHnın Etkisi Siyah Çayların Depolama Stabilitesini Arttırmak ve Dekontimanasyon için y (Gamma) Işımasının İşlevselliği Siyah Çayların Theaflavin Düzeyleri Üzerine Demleme İçin Kullanılan Suyun Etkisi Türk Siyah Çayının Fenolik Madde Kompozisyonu Üzerine Rakım, Sürgün Dönemi ve Çay Sınıfının Etkisi Türkiye'de Üretilen Siyah Çayların Türk Gıda Kodeksine Uygunluğunun Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma Soldurma Siyah Çay İmalatında Dondurarak Soldurma Üzerine Çalışmalar Soldurulmuş Yapraklar, Siyah ve Yeşil Çayın Buharlaşma, Isı ve Nem Tutma Isotermleri Tarım Amerika Birleşik Devletlerinde Çay Plantasyonları Oluşturmak İçin Yürütülmekte Olan Çalışmalar Çay'da Hasat Yoğunluğu Çay'da Yaprak Alanının Tahribatsız Hesaplanması (İngilizce) Gölgeleme Yoluyla Çay Yapraklarının Fotosentik Kapasitelerindeki Değişim Heyelan Riski Taşıyan Çay Tarım Alanlarında Demir Ağacının Önemi Kızılağaç Baltalık Büklerinin Çay Tarımına Dönüştürülmesi Sonucu Toprakların Bazı Özelliklerinde Meydana Gelen Değişimlerin Karşılaştırılması Kültür Bitkilerinde Fenolik Madde Içeriğinin Mevsimsel Değişimi Üzerine Ekolojik Faktörlerin Etkisi LAI, LANDUSE ve Meterolojik Veri Elde Eden Uydu Kullanarak Çay Verimini Modellemek Organik Çay Üretmek İçin Dönüşüm Saturasyon Açığının Verime Etkisi Toplama Aralığından Çok, Güncel Sürgün Büyümesine Dayalı Olarak Çayda Sürgünlerin Optimum Hasat Tablası Uzunluğunun Belirlenmesi Türkiye'nin Doğu Karadeniz Bölgesinde Büyüyen Çay (Camellia sinensis)'ın Besin Elementi Durumu Üzerine Bir İnceleme (İngilizce) Türk Çayı'nın Bitki Besin Elementi İçeriği Türkiyede Yetişen Çay Yapraklarında; Toplam Fenolik, Antioksidan Aktivite, Bitki Besin Elementleri ve Yağ Asitlerinin Mevsimsel Değişimi WDXRF Spektrometrisi Yoluyla Farklı Hasat Zamanlarında (Camellia sinensis L) Çay Yapraklarında Elementsel Değişimlerin Belirlenmesi Yeşil Çay Ev Yapımı Siyah ve Yeşil Çay Yeşil Çayın Kalitesinin Korunması Üzerine Mikrodalga ve Fırında Isıtma Yoluyla Enzim İnaktivasyonunun Etkisi Yeşil Çay Üretiminde Yüksek Yaprak Nemi İçin Yeni Bir Sensör Yeşil Çay ve Deri Yesil Çayın Hayvan Beslemede Kullanım Olanakları Yabancı Ot Mücadelesi Yabancı Ot Burgusu Yabancı Ot Fidelerine Karşı Glyphosate ve Çay Tohumu Saponi'nin Büyümeyi Önleyici Etkisi Yabancı Ot Öldürücü Kullanımı Sonucunda Hindistan Çaylarında Yaşanan Kimyasal Kalıntı Sorunu Muhtelif Konular Antibiyotiklerle Muamele veya Ozmotik Stres Yoluyla Çoğaltılan Çay Kallus'unda ki Embriyojenik Etkinlik Biyonik Sinirsel Koku Alma Ağı Kullanarak Yapay Koku Almaya Dayalı Çay Sınıflandırılması Camellia Sinensis'den Elde Edilen Çay ile Kurutulmuş Bitkiler Üzerindeki Saprobik Mikro MantarlarÇay Fabrikası Makineleri Üzerinde Gelişen Mikrobiyaller Üzerine Dezenfektanların Etkisi Çay Herbaryumu ve Önemi Çay Polifenol Oksidazı'nın Bazı Özellikleri ve Pürifikasyonu Çay ve Çay Polifenolleri Yoluyla MCF-7 Meme Kanseri Hücrelerindeki Yağ Asit Synthasenin Baskılanması Çay'da Görüntü İşleme Uygulaması Çayı Nasıl Tadarız? Çayın İşlenmesi Süresince Genomik Yapıdaki Dinamik Dengenin Bir Göstergesi Olarak Biyokimyasal Analizler Çayın Flavan - 3 - ols İçeriği Çernobili'in Ardından Onüç Yıl Sonra Türk Çaylarında ki Radyosezyum Aktivitesi Demleme Sıcaklığı ve İmalat Prosedürünün Bir Fonksiyonu Olarak Çay Kateşinlerinin Ekstrakte Elektrosprey İyonizasyon Bağlı Çift Kütle Spektrometreli Likit Kromatografi Yoluyla Çayda ki Akrilamidin Kantitatif Analizi Ekstraksiyon Kosullarının Siyah Çayda ve Mate Çayında Polifenol, Antioksidan ve Antimikrobiyal Aktivite Üzerine Etkileri Endüktif Eşleşmiş Plazma Optik Emisyon Spektrometresi Yoluyla Mamul Çayın Çoklu Element Analizi Farklı Çay Ekstraktlarının Antioksidan, Antibakteriyal Etkileri ve Fenolik Madde Dagılımının HPLC ile Belirlenmesi (Türk Çayının Emarı) Farklı Sürgün Dönemlerinde Hasat Edilen Çayın Verimi, Azot İçeriği ve Mineral Madde Kompozisyonu Geleneksel Yöntemle "Tea Bag" Çay Üretim Tekniği (Hindistan 1902 -1904) Güney Hindistan Kaynaklı Siyah Çayların Ağır Metal İçeriği İşlenmiş Türk Çaylarında İşleme Yöntemi, Çay Sınıfı ve Sürgün Döneminin Fenolik Madde Dağılımı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi Japonyada Sadece Yabukita Varyetesinin Yeşil Çay Yapraklarının Gelişim Alanlarını Belirlemek İçin Kafein ve Kateşin Profillerinin Yararı Kenya'da Üretilmiş Katkısız Siyah Çay İçin Bazı Kimyasal Parametrelerle Duyusal Değerlendirmeler Arasındaki İlişki ve Malawi ile GAfrika'dan Kuzey Viet Nam'da ki Çay İşletmelerinin Kantitatif ve Kalitatif Toprak Kalite Değerlendirmeleri Lapsang Souchong (Tütsülenmiş Çay) ve Diğer Odun Ateşinde Fırınlanan Çaylar Maldi-Tof Kütle Spektrometresi Yoluyla Siyah Çaydan Ekstrakte Edilen Theaflavin'ler ve Thearubiginler'in Analizi Mikrobial (Mikroorganizma) Kalorimetri Kullanılarak Çay Tarla Toprağındaki Mikroorganizmaların Gelişim Aktivitelerinin Değerlendirilmesi Nostaljik Çay Kıvırma Makine Patentleri 1865, 1911, 1913, 1922, 1937 Oksijen İzotopuyla Zenginleştirme Çay Aksesyonlarında En Yüksek Yaprak Verimine Ulaşma Ortodoks Çay'da Imidacloprid'in Kaybı ve Mamul Çay'dan Deme Geçişi Toplam Kateşin ve Fraksiyonları Temeli Üzerinde UPASI Çay Klonlarının Genetik Farklılığı Türk Siyah Çayının İçerdiği Florür'ü Etkileyen Değişkenler Uyumlu ve Uyumsuz Tozlaşmayı Müteakip Camellia sinensis (L) OKuntze'nin Stigma-Style Dokusu İçersindeki Peroksidaz Aktiviteleri Y Performanslı Likit Kromatografi/Atm Bas İyonize Kütle Spekt Yoluyla Türetilmiş ve Türetilmemiş Theanine Enantiomerlerinin Analizi Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarafından Yayınlanmış Çay Konulu Bilimsel Araştırmalar Bantlı Çay Kıvırma Makinası ve Endüstriye Uygulanması Chernobly Nükleer Reaktör Kazasının Çay Üzerine Etkisi Çay Bitkisinin (Camellia Sinensis (L) O Kuntze) Rapd (Random Amplified Polymorphic Dna) Tekniği İle Moleküler Karakterizasyonu Çay İşleme Teknolojisi, Türkiyedeki Çay Işleme Tesislerinde Mevcut İşleme Makinalarının Verimliliğinin Araştırılması ve İş Ekonomisi Çay İşleme Teknolojisinde Helezon Kurutma Makinasının İncelenmesi Dorması Döneminden Verimlilik Dönemine Geçiş Sürecinde Türkiyede Yetiştirilen Çaylarda Polifeno Oksidaz Enzimi Seviyesindeki Değişim Heavy Metal Concentration In Soıls And Tea Plants In Black Sea Region Helezon Çay Fermentasyon Makinası ve Endüstriye Uygulanbilirliğinin İncelenmesi Helezon Çay Soldurma Makinası ve Endüstriye Uygulanması Mikrodalga Enerjisinin Çayın İşlenmesinde Kullanılma Olanağının Araştırılması Phylogenetıc Analysıs Of Tea Clones Usıng Rapd Markers In Turkey Rize İlinin Bazı Ekolojik Koşullarında, Seleksiyonla Bulunan Altı Çay Klonunun ( F-3, M-10, D-7, T-10,G-3 ve P-20) Gelişiminin Araştırılması Türk Çaylarında Bazı Toksik Metallerin (Kurşun, Kadmiyum, Civa) Araştırılması Türk Çaylarındaki Polifenollerin Analizi Türkiyede Seleksiyonla Bulunan Üç Çay Klonunun (Fener-3, Muradiye-10, Derepazarı- 7) Doku Kültürü Yöntemi İle Çoğaltılması Olanakları |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|