Didimde Tatil

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Didimde Tatil

Didimde TatiL

Aydın'ın ilçesi Didim ününü Altınkum'un sahili ve antik kent Didyma'dan alıyor

Yapabileceğiniz Aktiviteler

Didim için gündüz sıcaklık değerleri (en düşük - en yüksek):

Haziran 33 - 44 °C Temmuz 36 - 44 °C Ağustos 35 - 44 °C Eylül32 - 39 °C

Didim Ulaşım Bilgileri

Karayolu: Didime yaz Turizm Sezonu boyunca Ülkemizin hemen hemen tüm illerinden düzenli otobüs seferleri ile ulaşılabilmektedir Ayrıca, İzmir ve Aydın Otobüs Terminallerinden Didim Birlik ve Didim Seyehat Acentalarınca Didime karşılıklı olarak gün içinde düzenli otobüs seferleri yapılmaktadır Otobüs ile İzmirden Didime ulaşım yaklaşık iki, Aydından ise bir saattir Kış aylarında çeşitli şehirler arası otobüs acentalarınca, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez İzmir, Ankara, İstanbul, Didim arasında düzenli seferler mevcuttur

Havayolu: İzmir Hava Limanı Didim İlçe Merkezine 140, Bodrum Hava Limanı ise 70 km uzaklıktadır İzmir Hava Limanından karayoluyla 1,5 saatte, Bodrum Havalimanından isi 45 ila 60 dakikada Didime ulaşmak mümkündür Ulaşım; taksi, dolmuş ve otobüsler ile yapılmaktadır

Didim Yöresel Yemekleri

Keşkek - Yuvarlama - Paşa Böreği
Blue Ocean Restaurant Bar
Adres: Altınkum Mah 64 Sk No:32 Didim Altinkum Aydın

Cirsus Restaurant Bar Cafe
Adres: Atatürk Bul No: 211 / 1 Altınkum Didim
Telefon: 0256 813 74 17

Günay Balık Restaurant
Adres: Maliye Dinlenme Tesisleri Sedefkoy - Mavişehir - Didim
Telefon: 0256 825 67 33

Jolly's Restaurant
Adres: Yalı cad No: 119 Altınkum Didim
Telefon: 0256 813 36 22

Kumsal Balık Restoran
Adres: Taşburun mevkii Didim
Telefon: 0256 831 01 05

Topkapı Restaurant
Adres: Yalı Caddesi No: 67 Altınkum Plajı Didim Altınkum
Telefon: 0256 813 71 97

Valentine Restaurant Pub
Adres: Ataturk Bul No:227 Altinkum Didim
Telefon: 0256 813 70 19

Didim Eğlence Yerleri

Flamingo Disco - Adres: Yalı Caddesi
Garden Bar - Adres: Yalı Caddesi
Anadolu Bar - Adres: Yalı Caddesi
Galaxy Bar - Adres: Yalı Caddesi
Valentine Bar - Adres: Atatürk Bulvarı
Joker's Club - Adres: Akbük

Didim Gezilecek Yerleri

Miletos:
Söke ilçesinin Balat köyü yakınlarında yer alan kentin kuruluşu İÖ 11 yüzyıla dek uzanır Antikçağda İonia'nın önemli bir liman kenti olmasına rağmen bugün kıyıdan oldukça içeride Kentin en görkemli yapısı İÖ 4 yy'da yapılan, Hellenistik ve Roma devirlerinde genişletilen tiyatro

Didyma:
Miletos'un 20 km güneyinde Akbük körfezinde Kentte insan varlığına ilişkin izler Neolitik Çağ'a dek iner Didyma kehanetle bağlantılı olan Apollon kültüyle ünlü Kentte Apollon tapınağının dışında var olduğu bilinen diğer yapılar emporion, Aphrodite'ye ait bir kutsal alan ve toplantı binaları

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com