Didimde Tatil |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Didimde TatilDidimde TatiL Aydın'ın ilçesi Didim ününü Altınkum'un sahili ve antik kent Didyma'dan alıyor Yapabileceğiniz Aktiviteler Didim için gündüz sıcaklık değerleri (en düşük - en yüksek): Haziran 33 - 44 °C Temmuz 36 - 44 °C Ağustos 35 - 44 °C Eylül32 - 39 °C Didim Ulaşım Bilgileri Karayolu: Didime yaz Turizm Sezonu boyunca Ülkemizin hemen hemen tüm illerinden düzenli otobüs seferleri ile ulaşılabilmektedir Ayrıca, İzmir ve Aydın Otobüs Terminallerinden Didim Birlik ve Didim Seyehat Acentalarınca Didime karşılıklı olarak gün içinde düzenli otobüs seferleri yapılmaktadır Otobüs ile İzmirden Didime ulaşım yaklaşık iki, Aydından ise bir saattir Kış aylarında çeşitli şehirler arası otobüs acentalarınca, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez İzmir, Ankara, İstanbul, Didim arasında düzenli seferler mevcuttur Havayolu: İzmir Hava Limanı Didim İlçe Merkezine 140, Bodrum Hava Limanı ise 70 km uzaklıktadır İzmir Hava Limanından karayoluyla 1,5 saatte, Bodrum Havalimanından isi 45 ila 60 dakikada Didime ulaşmak mümkündür Ulaşım; taksi, dolmuş ve otobüsler ile yapılmaktadır Didim Yöresel Yemekleri Keşkek - Yuvarlama - Paşa Böreği Blue Ocean Restaurant Bar Adres: Altınkum Mah 64 Sk No:32 Didim Altinkum Aydın Cirsus Restaurant Bar Cafe Adres: Atatürk Bul No: 211 / 1 Altınkum Didim Telefon: 0256 813 74 17 Günay Balık Restaurant Adres: Maliye Dinlenme Tesisleri Sedefkoy - Mavişehir - Didim Telefon: 0256 825 67 33 Jolly's Restaurant Adres: Yalı cad No: 119 Altınkum Didim Telefon: 0256 813 36 22 Kumsal Balık Restoran Adres: Taşburun mevkii Didim Telefon: 0256 831 01 05 Topkapı Restaurant Adres: Yalı Caddesi No: 67 Altınkum Plajı Didim Altınkum Telefon: 0256 813 71 97 Valentine Restaurant Pub Adres: Ataturk Bul No:227 Altinkum Didim Telefon: 0256 813 70 19 Didim Eğlence Yerleri Flamingo Disco - Adres: Yalı Caddesi Garden Bar - Adres: Yalı Caddesi Anadolu Bar - Adres: Yalı Caddesi Galaxy Bar - Adres: Yalı Caddesi Valentine Bar - Adres: Atatürk Bulvarı Joker's Club - Adres: Akbük Didim Gezilecek Yerleri Miletos: Söke ilçesinin Balat köyü yakınlarında yer alan kentin kuruluşu İÖ 11 yüzyıla dek uzanır Antikçağda İonia'nın önemli bir liman kenti olmasına rağmen bugün kıyıdan oldukça içeride Kentin en görkemli yapısı İÖ 4 yy'da yapılan, Hellenistik ve Roma devirlerinde genişletilen tiyatro Didyma: Miletos'un 20 km güneyinde Akbük körfezinde Kentte insan varlığına ilişkin izler Neolitik Çağ'a dek iner Didyma kehanetle bağlantılı olan Apollon kültüyle ünlü Kentte Apollon tapınağının dışında var olduğu bilinen diğer yapılar emporion, Aphrodite'ye ait bir kutsal alan ve toplantı binaları |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|