Yaşam Süresini Artıran Gıdalar

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaşam Süresini Artıran Gıdalar



Yaşam süresini artıran gıdalar

Papatya, ananas, ve soyada bulunan proteolitik enzimler; kanser hastalarının yaşam süresini uzatıyor Yapılan araştırmalar; 11 hastadan 9'unun yaşamının bir yıl uzadığını ortaya koydu



Proteolitik enzimler yani proteinleri eriten ve sindiren enzimler; kanser tedavisinde uzun süredir kullanılmaktadır Ananas, tırtıl, papatya, soya ve domuz pankreasından elde edilen bu enzimler; pankreatin, bromelain, fungal proteazlar, papain ve serratia peptidazdır

10 BİN HASTA
1906'da, embriyoloji uzmanı John Beard 'Kanserin Enzimlerde Tedavisi ve Bunun Bilimsel Temeli' adlı kitabında pankreas ekstresi kullanarak kanserin başarılı biçimde tedavi edildiğini bildirmiştir Yıllar içinde pek çok alternatif kanser uygulamacısı proteolitik enzimleri gündeme getirmiştir; fakat en son Nicolas Gonzalez bunu gerçekleştirmiştir Doktor Gonzalez proteolitik enzim almış yaklaşık 10 bin kanser hastasının kayıtlarını incelemiştir Daha sonra uygun biçimde ilerlemiş kanser tanısı konulmuş 500'ün üzerinde ek hasta ile görüşmüş ve bunları da değerlendirmiştir 1986'da, bulgularını bir monografta özetleyerek prognozları (hastalığın seyri) kötü olan; fakat beslenme rejimlerini izleyerek uzun süreli sağ kalım veya hastalığında görünür regresyon (koruyucu dürtü) olan 50 hastayı ayrıntılı olarak tanımlamıştır

ABD'DEN DAVET
Gonzalez; 1993'te ABD Ulusal Kanser Enstitüsü'nde bir pilot çalışma yapmak üzere davet edilmiştir Bu çalışmada İnopere pankras adenokarsinomu olan hastaları seçilmiştir Çalışmada takip edilen 11 hastadan 9'u bir yıldan daha fazla yaşamıştır 5/11'i iki yıl, 4/11'i 3 yıl ve ikisi 4 yıldan daha fazla yaşamıştır Bu çalışmanın sonucunda; NCI, Ulusal Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Merkezi, Columbia Presbiteryen Tıp Merkezi, New York'ta bir araştırmanın finansmanını onaylamıştır

LENF ÖDEMİNE KARŞI YARAR SAĞLAYABİLİR
Hayvan ve bitki kökenli enzimler biraz farklı etki gösterebilmektedir Proteolitik enzimlerin mükemmel bir güvenlik profili vardır, fakat kullanılmaması gereken durumlar söz konusudur Örneğin, proteolitik enzimlerin cerrahi operasyonlardan önceki ve sonraki 3 gün kullanılması sakıncalıdır Çünkü bu enzimler kanama riskini artırabilir Proteolitik enzimler çok önemlidir ve lenf ödemine karşı yararlı olabilir

ETKİN ÜRÜN SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR?
Proteolitik enzimlerden en yüksek verimi almak için ilk basamak yüksek kaliteli bir ürün kullanmaktır İkinci basamak ise yeterli dozu almaktır Enzim preparatının kalitesi hakkında hüküm vermek için, neyi aradığınızı bilmeniz; hayati derecede önemlidir Proteolotik enzimlerin çoğu için Amerika Birleşik Devletleri Farmakopesi (USP) veya Besin Kimyasal Kodeksi (FCC) tarafından yerleşik kılavuzlar geliştirilmiştir Bu kurumların hazırladığı listede bulunmayan ürünleri kullanmaktan kaçınmak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.