Light Salata Tarifleri

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Light Salata Tarifleri



ALL GREEN SALATA
(1kişilik)
Masculin
Akdeniz Yeşillikleri
Roka
30 gr taze fesleğen yaprakları
Zeytinyağı (1 tatlı kaşığı)
Citrus sos (limon, turunç, portakal suyu)
Zeytinyağının aromayı alması için, bir gün öncesinden taze fesleğen yaprakları zeytinyağının şişesine eklenir Tüm yeşillikler iyice yıkandıktan sonra karıştırma kabına alınır Tüm salata malzemelerinin yaprakları kesilmeden konulur Hazırlanan citrus sos salata yapraklarının olduğu kaba eklenip karıştırılır Salata servis tabağına alındıktan sonra fesleğen aromalı zeytinyağı eklenerek servis yapılır
HİNDİLİ SALATA
(1 Kişilik)
yarım göbek marul
1 adet yeşil dolmalık biber
1 küçük kuru soğan
60 gr hindi kuşbaşı
yarım limon
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Marul doğranır, biber ve soğan halka doğranıp közlenir Hindi yağsız tavada pişirilir
Tüm malzeme karıştırılır
YAZ SALATASI
(2 Kişilik)
1 adet küçük göbek marul
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
2 çorba kaşığı ufalanmış diyet beyaz peynir
Göbek marulu yıkayıp elinizle iri parçalara bölün Üzerine domatesi ve kırmızı biberi doğrayın Zeytinyağı, sirke, limon ve yoğurdu bir arada çırpıp üzerine gezdirin Dilerseniz, Eti Form kepekli bisküvi veya Eti Form Çubuk ile servis yapın
MAKARNA SALATASI
(2 kişilik)
100 gr kepekli makarna
90 gr salatalık
100 gr domates
10 gr maydanoz
180 gr marul
5 gr kapari turşusu
15 ml limon suyu
Makarnayı hafif dişe gelir şekilde haşlayın (aldante)
Marulu elinizle iri koparın, salata kabına koyun
Maydanoz yapraklarını üzerine atın
Salatalığı ince doğrayın
Domatesi arzu ettiğiniz boyda doğrayın
Kapari turşularını ve makarnayı ekleyin
Limon suyu gezdirip servis edin
MISIRLI ENGİNAR SALATASI
(iki kişilik)
3 adet temizlenmiş enginar
200 gr mısır
½ demet taze soğan
½ demet maydanoz
2 diş dövülmüş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 limonun suyu
Tuz
Temizlenip yıkanmış enginarları ince uzun halde dilimleyin Derince bir kasede 2 limonun suyunu, zeytinyağını, tuz ve sarımsakları karıştırıp enginarları da ekleyin Kabın ağzını kapatıp enginarları birkaç saat bu sosta bekletin Ancak sosun enginarların üstünü tamamen örtmesi gerekiyor, aksi halde enginarlar kararabilir Bunu önlemek için arada bir kaptakileri karıştırmak yeterli
Enginarlar zeytinyağlı ve sarımsaklı sosta marine olurken, mısırı kaynar suda haşlayıp salata kasesine alın Taze soğanları ve maydanozları çok ince kıyıp mısırlara ilave edin Enginarlar sosun içinde bekleyip yumuşayınca onları da salataya katın ve zeytinyağlı-limonlu sostan üzerine bir kaşık gezdirin Salatanız servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.