Light Salata Tarifleri |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Light Salata TarifleriALL GREEN SALATA (1kişilik) Masculin Akdeniz Yeşillikleri Roka 30 gr taze fesleğen yaprakları Zeytinyağı (1 tatlı kaşığı) Citrus sos (limon, turunç, portakal suyu) Zeytinyağının aromayı alması için, bir gün öncesinden taze fesleğen yaprakları zeytinyağının şişesine eklenir Tüm yeşillikler iyice yıkandıktan sonra karıştırma kabına alınır Tüm salata malzemelerinin yaprakları kesilmeden konulur Hazırlanan citrus sos salata yapraklarının olduğu kaba eklenip karıştırılır Salata servis tabağına alındıktan sonra fesleğen aromalı zeytinyağı eklenerek servis yapılır HİNDİLİ SALATA (1 Kişilik) yarım göbek marul 1 adet yeşil dolmalık biber 1 küçük kuru soğan 60 gr hindi kuşbaşı yarım limon 1 çorba kaşığı elma sirkesi Marul doğranır, biber ve soğan halka doğranıp közlenir Hindi yağsız tavada pişirilir Tüm malzeme karıştırılır YAZ SALATASI (2 Kişilik) 1 adet küçük göbek marul 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limon 2 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı yoğurt 1 adet kırmızı biber 1 adet domates 2 çorba kaşığı ufalanmış diyet beyaz peynir Göbek marulu yıkayıp elinizle iri parçalara bölün Üzerine domatesi ve kırmızı biberi doğrayın Zeytinyağı, sirke, limon ve yoğurdu bir arada çırpıp üzerine gezdirin Dilerseniz, Eti Form kepekli bisküvi veya Eti Form Çubuk ile servis yapın MAKARNA SALATASI (2 kişilik) 100 gr kepekli makarna 90 gr salatalık 100 gr domates 10 gr maydanoz 180 gr marul 5 gr kapari turşusu 15 ml limon suyu Makarnayı hafif dişe gelir şekilde haşlayın (aldante) Marulu elinizle iri koparın, salata kabına koyun Maydanoz yapraklarını üzerine atın Salatalığı ince doğrayın Domatesi arzu ettiğiniz boyda doğrayın Kapari turşularını ve makarnayı ekleyin Limon suyu gezdirip servis edin MISIRLI ENGİNAR SALATASI (iki kişilik) 3 adet temizlenmiş enginar 200 gr mısır ½ demet taze soğan ½ demet maydanoz 2 diş dövülmüş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 2 limonun suyu Tuz Temizlenip yıkanmış enginarları ince uzun halde dilimleyin Derince bir kasede 2 limonun suyunu, zeytinyağını, tuz ve sarımsakları karıştırıp enginarları da ekleyin Kabın ağzını kapatıp enginarları birkaç saat bu sosta bekletin Ancak sosun enginarların üstünü tamamen örtmesi gerekiyor, aksi halde enginarlar kararabilir Bunu önlemek için arada bir kaptakileri karıştırmak yeterli Enginarlar zeytinyağlı ve sarımsaklı sosta marine olurken, mısırı kaynar suda haşlayıp salata kasesine alın Taze soğanları ve maydanozları çok ince kıyıp mısırlara ilave edin Enginarlar sosun içinde bekleyip yumuşayınca onları da salataya katın ve zeytinyağlı-limonlu sostan üzerine bir kaşık gezdirin Salatanız servise hazırdır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|