![]() |
Çikolatanın Faydaları Yararları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatanın Faydaları YararlarıÇikolatanin Faydalari Yararlari Çikolatayla zayıflayın Mutluluk kaynağı çikolata, dozunda yendiği sürece tam bir sağlık deposu ![]() ![]() ![]() Tadına doyum olmaz, bu nedenle de yemekten asla vazgeçmeyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beyin mutlu oluyor Middle*** Üniversitesi uzmanlarından Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fazlası uyuşturuyor Eğer bir oturuşta bir kilo çikolatayı bitiririm diyenlerdenseniz, uyuşturucu madde almaya hazır olun ![]() ![]() Kalsiyum ve demir Çikolata aynı zamanda çok besleyici ![]() ![]() ![]() Antioksidan maddeler Son araştırmalar, çikolatanın farklı bir özelliğini daha ortaya çıkarttı ![]() ![]() ![]() İnsan ömrünü uzatıyor Harvard Üniversitesi'nde 8 bin erkek üzerinde yapılan araştırma, çikolatanın ömrü uzattığını da ortaya koydu ![]() ![]() Kalbe faydalı yağ Çikolatanın içindeki yağ, üç kaynaktan geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Migrenliler dikkat! Migren hastalarına çikolata pek yararlı değil ![]() ![]() ![]() ![]() Dişleri çürütmez Çikolatanın dişleri çürüttüğü önyargısı vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Damar sağlığı için çikolata tüketin ABDde bulunan California Üniversitesi doktorları çikolatadan başka meyve ve sebzelerde de bulunan "procyanidin" maddesinin koroner kalp rahatsızlıklarına karşı koruyucu bir görevi olduğunu belirtti ![]() ![]() ![]() Araştırma, çikolatayı yiyen kişilerin kanlarında serum leukotriene maddesinde ciddi bir düşük olduğunu da gösteriyor ![]() ![]() Uzmanlar, kalp hastalıklarından korunmak isteyenlerin, düzenli olarak belli bir miktarda çikolata tüketmelerini öneriyor ![]() Çikolata seyyar bir eczane gibi ![]() ![]() ![]() Çikolata, insanların yerken beslenme değerini düşürmedikleri nadir gıda maddelerinden biri ![]() ![]() ![]() İnsanlar kendi sevdikleri kadar, sevdiklerine de ikram etmek isterler çikolatayı ![]() ![]() Çikolata şişmanlatmaz! Özellikle öğünler arasında atıştırıldığından bu durum, çikolatayla fazla kilolar arasında doğrudan bir bağlantı olduğu kanaatini oluşturuyor ![]() ![]() ![]() Hastalıklara karşı kalkan Canınız durmadan çikolata yemek istiyorsa, beyniniz sizi bir konuda uyarmak istiyor demektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dr ![]() ![]() ![]() Bilim adamlarına göre çikolatada bulunan ve " adıyla bilinen antioksidanlar kansere karşı korunmayı sağlıyor ![]() ![]() Ulusal Halk ve Çevre Sağlığı Enstitüsü tarafından yapılan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen araştırmalarda, bu maddenin çikolatada çayınkinden dört kat daha fazla olduğu, en fazla da siyah çikolatada bulunduğu belirtiliyor ![]() Üretimde ileri teknoloji Çikolatanın gıda maddeleri içinde ve özel bir yerinin olmamasının sebeplerinden biri, elde tutulduğunda, yani vücut sıcaklığında erimeden dayanabilmesi ve ağıza alındığında hemen eriyerek, o sevilen ve ferahlatıcı tadı vermesi ![]() Çikolata diş çürümelerini engelleyebilir mi? Japon araştırmacılar, çikolatanın diş çürümelerini engelleyebileceği ve dişte oyukların açılmasının önüne geçilebileceğini belirtti ![]() ![]() ![]() Japonya'nın Osaka Üniversitesi'nden Takashi Ooshima ve araştırma ekibi, (çikolata üretiminde genellikle kullanılmayan) kakao tohumu kabuğunun (CBH) güçlü bir anti-bakteriyel kaynak olduğunu ortaya çıkardı ![]() ![]() ![]() ![]() Londra'daki King's and St ![]() ![]() ÇİKOLATA HAKKINDA BİLMEDİKLERİMİZ • Bir dilim çikolata kalsiyum ihtiyacını karşılıyor ![]() • Çikolata da sigara veya alkol gibi alışkanlık yapıyor, ancak bu alışkanlığın kalori dışında bir zararı yok ![]() • İçinde bulunan kakao, beyinde bulunan bazı kimyasal maddeleri harekete geçiriyor ![]() • Bazı çalışmalar çikolatanın, cildi güzelleştirdiğini göstermiştir ![]() • Çikolata, vücudun bağışıklık sistemini harekete geçirir ![]() ![]() • İşe gitmeden önce çikolata koklayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çikolatanın Faydaları Yararları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatanın Faydaları YararlarıÇikolatanın Faydasi Her derde deva: Çikolata Çikolatanın faydaları saymakla bitmiyor ![]() ![]() Günümüzde seri üretim halinde piyasaya sürülen çikolata ürünlerinin tümü yüksek oranlarda şeker içeriyor ![]() ![]() ![]() Yoksa siz de mi bir tatlı seversiniz? New Yor Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma kimi insanların tatlı yemeye karşı niçin daha eğilimli olduğu sorusunun yanıtını genlerde bulmuş ![]() ![]() Çikolata niçin iyi hissettiriyor? Çikolatanın içerdiği kimyasallar beynimizin nörotransmitter trafiğini etkiliyor: Nörotransmitterler: Beynimizin kimyasal mesajcıları da diyebiliriz ![]() ![]() ![]() Çikolata ve Uyarıcılar Çikolatada bulunan ve Merkezi Sinir Sistemi'ni uyaran kafein, kişinin dikkatinde yükselme sağlayabiliyor ![]() ![]() ![]() Evrim ne diyor? Evrimsel kuramcılar, tatlı şeyleri tanıyabilme ve onlara yanıt verebilme yetisini atalarımızdan miras aldığımızı düşünüyor ![]() ![]() Çikolatanın içerdiği iki güçlü kimyasal ve etkileri: Tryptofan: Beynin, seratonin isimli nörotransmitteri yapmak için kullandığı kimyasal ![]() ![]() Phenylethylamine: "Çikolata amfetamini" adıyla da anılan bu kimyasal, kişide uyarılmışlık, çekim ve baş dönmesi hissi uyandırıyor ![]() ![]() Endorfin hormonunun salgısı tetiklenirse: Çikolata, tıpkı diğer şekerli yiyeceklerin de yaptığı gibi vücuttaki endorfin hormonunun salgısını tetikliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİKOLATA ÇEŞİTLERİ Bitter Çikolata: Bileşiminde en az %18 kakao yağı ve en az % 14 yağsız kakao kuru maddesi olacak şekilde en az % 35 toplam kakao kuru maddesi içeren çikolatadır ![]() Sütlü çikolata: Bileşiminde en az % 2,5 yağsız kakao kuru maddesi olacak şekilde en az % 25 toplam kakao kuru maddesi içeren, ayrıca en az %14 süt kuru maddesi ve en az % 3 ![]() Beyaz çikolata: Bileşiminde en az %20 kakao yağı ve en az %14 süt kuru maddesi içeren ve en az %3,5'i süt yağı olan çikolatadır ![]() Dolgulu çikolata: Dış kısmı toplam ürün ağırlığının en az % 25'ini içeren, bitter çikolata, sütlü çikolata, bol sütlü çikolata ve beyaz çikolatalardan birinden oluşan dolgulu çikolatadır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çikolatanın Faydaları Yararları |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatanın Faydaları YararlarıÇikolata kalp krizinden ölüm riskini azaltıyor İsveçli bilim adamları, çikolatanın, kalp krizinin ardından görülen komplikasyonlara bağlı ölüm riskini azalttığını bildirdi ![]() Bu işveçte ne kadar çok bilim adamı varya herşeyle ilgileniyorlar neyse habere geçelim ![]() ![]() ![]() İtalyan La Stampa gazetesinde yer alan habere göre, Karolinska Enstitüsünde görev yapan bilim adamları, geçmişte kalp krizi geçirmiş 45-70 yaşları arasındaki bin 169 kişiyi 8 yıl boyunca gözlemledi ![]() ![]() Haftada en az iki kez özellikle de bitter çikolata yiyenlerin kalp hastalıklarından ölüm oranlarının, hiç yemeyenlere nazaran 3 kez daha az olduğunu ortaya koyan araştırmanın sonuçları "Journal of Internal Medicine" dergisinin eylül sayısında yayımlandı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çikolatanın Faydaları Yararları |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatanın Faydaları YararlarıÇikolata yiyenlerin ömrü bir yıl uzuyor! Harvard Üniversitesi tarafından sekiz bin kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, çikolata yemek ömrü uzatıyor ![]() ![]() Çikolata yiyenlerin ömürlerinin en az bir yıl uzadığını belirten uzmanlar, bunu çikolatanın içindeki antioksidan maddelere bağlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çikolatanın Faydaları Yararları |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatanın Faydaları YararlarıÇikolata ve su acıyı dindiriyor Neuroscience adlı dergide bugün yayımlanacak olan araştırmaya göre, çikolata yemek veya su içmek beyinde acıyı dindiren bir bölgeyi uyarıyor ![]() ![]() ABD'nin Illinois eyaletindeki Şikago üniversitesinde görevli nöroloji profesörü Peggy Mason ve meslektaşı Hayley Foo, çikolata yemeye başlayan veya su içmeye başlayan kişinin bu iki maddeyi tüketmeye devam etmekten kendi alamadığını vurguluyor ![]() Araştırmacılar, su içmenin sakıncalı olmadığını ama fazla çikolata tüketmenin gittikçe daha fazla Amerikalının kurbanı olduğu obeziteye yol açtığının altını çizdi ![]() Araştırmada, altı ara sıra ampul tarafından aşırı ısıtılan kafesteki deney farelerinin, ampul yanıp kafesin altını ısıtınca yanmamak için ayaklarını kaldırdıkları ama su veya çikolata verildiğinde daha uzun süre kafesin zeminine bastıkları tespit edildi ![]() BEYİN YEME İÇME YÖNÜNDE KOMUT VERİYOR Araştırmacılar, böylece kobayların su veya çikolatadan dolayı acıya duyarsız kaldıklarını saptadıklarını kaydetti ![]() Bilim adamları ayrıca, beyinlerinde acıyı dindiren bölgenin yedikleri çikolata veya içtikleri su tarafından uyarılmasından sonra da kobayların çikolata yemeye veya su içmeye devam ettiklerini tespit etti ![]() Profesör Peggy Mason, "Besin elimizin altında bulununca onu, kendimizi frenlemeden tüketmeye başlıyoruz çünkü beynimiz bize o yönde komut veriyor" dedi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çikolatanın Faydaları Yararları |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatanın Faydaları YararlarıAlıntı: DoLuNaY ŞoVaLyEsİ Nickli Üyeden Alıntı Çikolata yiyenlerin ömrü bir yıl uzuyor! Harvard Üniversitesi tarafından sekiz bin kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, çikolata yemek ömrü uzatıyor ![]() Çikolata yiyenlerin ömürlerinin en az bir yıl uzadığını belirten uzmanlar, bunu çikolatanın içindeki antioksidan maddelere bağlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ben ölmeyecem ozaman :) çikolatayla dünyaya kazık dikenler listesinde 1 numara olacam desenize hehe |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|