Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asıyorsa, bıraktıysa, çalışmayı, çocuk, ders, dersleri, yapılabilir

Çocuk Ders Çalışmayı Bıraktıysa Ve Dersleri Asıyorsa Ne Yapılabilir?

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocuk Ders Çalışmayı Bıraktıysa Ve Dersleri Asıyorsa Ne Yapılabilir?

Ergenlik dönemindeki bir genç, ders çalışmayı bıraktıysa ve dersleri asıyorsa ne yapılabilir?

Zıtlaşmayın konuşun!

Bedensel ve zihinsel gelişim çizgisi doğrusal bir grafik oluşturmaz Bazen gelişimde duraklamalar ve gerilemeler olur Aşağı yukarı her öğrenci, öğrencilik yaşamının bir bölümünde dersleri asmıştır Derslerine daha önce verdiği önemi vermeyi azaltmıştır Bu durumu çok normal karşılamak gerekir Çünkü ergenlik döneminde ilgiler değişir Arkadaşların ilgisini çekme ve otorite ile zıtlaşma gibi konular; gencin kafasını kurcalar Bu sorunları konuşmak için çocuğunuzla bir toplantı yapabilirsiniz Bu durumun nedenlerini onunla paylaşmaya çalışın Konuşmaya çok istekli olmasa da, ona yardım etmek için hazır olduğunuzu, istediğinde destek alabileceğini bilmesini sağlayın Bu durum uzun sürüyorsa, bir uzmandan yardım almak uygun olabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com