![]() |
Kolumu Kesiver Kumandanım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolumu Kesiver KumandanımKOLUMU KESİVER KUMANDANIM Çanakkale muharebelerinde kumandanlık etmiş ve yaralanmış emekli bir subayın hatırası da şöyledir: “Çanakkale harbinin devam ettiği günlerden birindeyiz ![]() ![]() ![]() ![]() Bir aralık yanımda bir ayak sesi duyar gibi oldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Şunu kesiver kumandanım” dedi ![]() Bu üç kelimelik cümle, öyle müthiş bir istek, öyle bir mecburiyet ifade ediyordu ki gayr-i ihtiyari çakıyı aldım ve derinin ucunda sallanan eli koldan ayırdım ![]() Çok geçmeden Ali Çavuş yalnız elini değil, vatan uğruna fani vücudunu feda etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günlerdir boğazından bir şey geçmemiş, aç bir vaziyette vurulan Mehmetçiğe ekmek verdiklerinde, O Mehmetçik: - Kardeşlerim şimdi benim bu ekmeği yemem uygun düşmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir diğeri, savaşırken gözünü kaybetmiş vaziyetteydi ![]() - “İki gözü olup da geriye bakmaktansa tek gözle ileri bakmayı tercih ederim ![]() - “Lütfen ![]() ![]() ![]() Bir hadiste de: “İki çeşit gözü ateş yakmaz ![]() ![]() Bir başkası kolunu kaybetmiş ve hastanede yatarken komutanına yazdığı mektupta duygusunu şöyle dile getiriyordu: “Sağ kolumu kaybettim ![]() ![]() Bir başka Mehmetçik ciğerlerinden rahatsızlanmış bir durumda, hava değişimi verilerek memleketinde gönderilmek istenince, bu raporu verilerek memleketine gönderilmek istenince, bu raporu şiddetle reddederek cephede çarpışan arkadaşlarının yanına koşuyordu ![]() Mana ve ruh aleminde böylesine yücelmiş ve Rableri katında şahikalarda taçlanmış Mehmetçiklerden meydana gelen bir orduyu, dünyada hangi güç ve kuvvet durdurabilirdi acaba? Nitekim durduramadı da ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|