Harry Potter And The Half-Blood Prince

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

KATEGORİ : Aksiyon

ÜRETİCİ FİRMA : EA Bright Light

YAYINCI FİRMA : Electronic Arts

HANGİ OYUNA BENZİYOR? : Harry Potter And The Goblet Of Fire

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ : Windows XP ya da Vista, Pentium 4 18 GHZ, 512 MB RAM, 128 MB ekran kartı, 5 GB Boş Harddisk Alanı

YAZAR : Onur TUFAN

YAYIN TARİHİ : 572009

OYUNUN VİDEOSU :

OYUNUN İNCELEMESİ :
Fantastik roman dendiğinde şüphesiz akıllara ilk olarak iki isim gelir, birisi Tolkien'in ölümsüz üçlemesi Yüzüklerin Efendisi serisi, diğeri ise Rowling'in Harry Potter 7'lemesidir Harry Potter serisinin son kitabı olan Harry Potter ve Ölüm Yadigârları çıktığı gün ABD ve İngiltere'de toplam 11 milyon satarak müthiş bir rekor kırmıştı Son kitapla birlikte Harry'nin maceraları da noktalandı, ancak hala beyaz perde de ve konsollarımızda bir kaç kez daha Harry'le maceraya çıkacağız Ülkemizde 17 Temmuzda vizyona girecek olan Harry Potter ve Melez Prens'in daha vizyona girmeden oyunu çıktı bile

HAYDİ HARRY
Harry'nin Hogwarts'taki altıncı senesidir ve Lord Voldemort'un geri döndüğünün tescillenmesiyle birlikte artık Harry seçilmiş kişi ilan edilmiştir Snape Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni olmuştur ve iksir dersine de Horace Slughorn isimli yeni bir öğretmen gelir Slughorn'un Harry'ye verdiği İksir kitabı'nın içinde iksirlerle ilgili ufak ipuçları vardır ve kitabın üzerinde de "Melez Prens" ismi bulunmaktadır Oyunun asıl konusu ise Ölüm Yiyenlerin yani Voldemort'un takipçilerinin yükselişi

Oyun senaryo işleyişi olarak oldukça karışık, bir görevi tamamladıktan sonra bir anda başka bir yere sıçrıyorsunuz ne oldu, oraya nasıl geldiniz? Hiçbir şey anlaşılmıyor Eğer kitabı okuduysanız olanları anlarsınız ama, kitapla bir ilginiz olmadıysa oyunun senaryo akışı içerisinde zaman zaman sıkılabilirsiniz Yapımcılar olaylar arasında hiçbir köprü kurma gereği duymamışlar, oyun bu yönden oldukça eksik kalıyor

6'ıncı senesinde iksir yapımına merak saran Harry, oyunda da sık sık iksir hazırlıyor Doğrusu iksir hazırlamak bana oldukça zevkli geldi, eğer bir Muggle olmasaydım çok rahatlıkla Harry klasında bir büyücü olurmuşum Şaka bir yana iksir hazırlamak gerçekten zevkli olmuş önünüzdeki maddeleri sırayla ve yeterli ölçekte kazana koyuyorsunuz, ancak karışıma yanlış bir şey katar veya dozajını fazla kaçırırsanız ortalığı duman kaplıyor İksir hazırlamadaki tek sorun ise iksirin belli bir süre içerisinde hazırlanmak zorunda olması, gerçi bu konuda da pek sorun yaşamadım

Oyunda ki bir diğer zevkli yön ise büyü düelloları olmuş İlk düellomuzda tek bir saldırı yaparken oyunda ilerledikçe yeni büyü saldırıları öğreniyoruz Oyunda toplam 6 büyümüz var ve büyüleri mouse ile yapıyoruz Oyunda ilerledikçe biz güçlenirken rakiplerimiz de güçleniyor ve haliyle düellolar daha da zorlu oluyor

Oyunda ilk başta çoğu yer kapalı ve ilerledikçe Hogwarts'ın kapalı yerleri bize açılıyor Yani oyunda sürekli görev yapmak zorunda değiliz, açılan farklı mekanlara gidip, iksir hazırlayabilir, düello yapabilir, süpürgeyle uçabiliriz; tüm bunlar bize kalmış Oyunda yolumuzu bulmak için kendisi bir hayalet olan Neredeyse Kafasız Nick'den yardım alıyoruz Bir yere gitmek istediğimizde onu çağırıyoruz ve bize yolu göstermesini istiyoruz, böylece seçilmiş kişinin kaybolma sıkıntısı da ortadan kalkmış oluyor

UÇALIM BAKALIM
Büyücü olurda uçan süpürgesi olmaz mı? Harry 6'ncı senesinde sonunda Quidditch Takımı'nın kaptanlığına yükseldi Gerçekten yapımcılar uçan süpürge üzerindeki kontrol sistemini de çok iyi oturtmuşlar Kontrolü mouse ile sağlıyoruz, kamera açısı da sürekli olarak bizi takip ediyor ve otomatik olarak gideceği yönü izliyor, bize ise sadece Harry'i doğru yere yöneltip yıldızların içinden geçmek, engellerden kurtulup snitchi yakalamak kalıyor Bu yıldızlara checkpoint diyebiliriz Eğer bir yıldız kaçırırsanız sonraki yeşilden kırmızıya dönüyor ve kırmızıyı da ıskalarsanız göreve baştan başlamak zorunda kalıyorsunuz Ancak bu yıldızların içinden geçme işi biraz uzun sürdüğü için sıkıcı olmuş diyebilirim

Oyunda saklı 150 tane Hogwarts crest var Bunlar oyunda bulunan kapalı çeşitli özellikleri açmaya yarıyor Ayrıca oyunda etrafı parlayan cisimler, hayvanlar var Bunlardan da mini crestleri düşürüyorsunuz, mini crest topladıkça sol üst köşede bir gösterge doluyor ve o gösterge tamamen dolduğunda mini crestleriniz bir büyük crest yerine geçmiş oluyor Oyunda bazı görevlerden sonra da badge (rozet) kazanıyorsunuz

Karakterlerin yürüyüşleri, koşmaları, konuşmaları çok robotsu olmuş Bilhassa Harry'le hızlı koştuğunuzda bu sorun çok göze batıyor Tren gibi ilerleyen Harry, tamamen kontrolünüzden çıkıyor, bununla birlikte etrafta çok gereksiz bir bulanıklık oluşuyor Hızlı koşu esnasında birine çarptığınızda ise Harry yerlerde sürünüyor Seçilmişi bu hale düşürdükleri için yapımcıları da ayrıca tebrik ediyorum(!)

Oyunda oldukça geniş bir haritaya sahibiz Bununla birlikte mekanlarda oldukça iyi tasarlanmış Hogwarts hakkında merak ettiklerinizi, dahası kitapta görüp hayal ettiğiniz mekanları bu oyunda görebilirsiniz ve genelde vereceğiniz tepki de "Tıpkı düşündüğüm gibiymiş" olacaktır Karakter tasarımlarının robotumsu olduklarından bahsetmiştim, ancak yüzleri ayrı bir garip duruyor İçe çökük mor gözaltları, filmlerden sevdiğim Hermione karakterinden bu oyunda korkar oldum

Oyunun arka fonunda çalan müzikleri oldukça başarılı buldum ancak karakter seslendirmeleri çok amatörce yapılmış Filmdeki aktörler oyuna sesleriyle destek çıkmamışlar, buradan bir kulak uzaklığı zaten olacak, bununla birlikte zamanlamalar da çok kötü Örneğin Harry'le Roy sohbet ediyorlar, Harry Roy'un sözünü kesecek Önce Roy susuyor ondan 5 saniye sonra Harry lafa giriyor, doğrusu EA'den böylesi bir amatörlük beklemezdim

SON SÖZLER
Oyun 4-5 saat gibi bir sürede bitiyor Eğer kitabı okumadıysanız hikaye işlenişindeki kopukluklardan dolayı senaryoyu anlamakta sıkıntı çekebilirsiniz Kitabı okuduysanız kurgu sizi tam tatmin edemeyebilir, dediğim gibi oyunun en zayıf olduğu yönü burası Bunların haricinde eğer tam bir Harry Potter fanıysanız ya da biraz eğlenmek istiyorsanız bu oyunu oynamanızı tavsiye ederim Çünkü gerek iksir hazırlama olsun, gerekse de düellolar oldukça zevkli olmuş Bana kalırsa Harry'i bu son maceralarında yalnız bırakmayalım Güzel oyunlu günler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com