![]() |
Amin Maalouf 'Un 'Doğunun Limanları Adlı Kitabı ... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amin Maalouf 'Un 'Doğunun Limanları Adlı Kitabı ...Amin Maalouf 'un ''Doğunun Limanları '' adlı kitabı ![]() ![]() ![]() 1996 yılında yayımladığı bu romanında yazar “İsyan” adlı bir insanın trajik yaşam öyküsünü anlatır ![]() ![]() ve Araplarla- Yahudilerin savaşı yüzünden tam 28 sene birbirlerini göremezler ![]() İsrail-Arap savasini duyar duymaz isyan o zamanki duygularini, hayatini anlattigi yazara söyle aktarir: ”O günler tek bir endisem vardi, tek bir sey aklimi basimdan almisti ![]() ayiran bir sinir vardi, asilmaz bir sinir ve uzun zaman için ![]() ![]() ![]() ![]() isyan in dogacak çocugunun kiz mi erkek mi olacagini bilememesi bile onu çileden çikarmak için yeterliydi ![]() bir direnisçi olan isyani timarhaneye gönderdikten sonra yillarca orada kalir o ![]() ![]() ![]() ve dogan çocugunun kiz oldugunu ögrenerek onun bebeklik resmini yillarca gögsünün altinda saklar ve bütün bu acilardan kurtulmasina kizi sebep olur manevi olarak ![]() ![]() ![]() ![]() yazara böyle anlatir ![]() kelimesinde ifade eder: “Daha önce görmüstüm, daha önce yapmistim, daha önce gerçeklestirmistim duygusu ile Clarayi öpmedim hiç, hatta elini bile tutmadim ![]() kalabilir, heyecan da öyle ![]() kadar uzun degil!” “Dogunun Limanlari” ile yazar Araplarla Yahudilere baris çagrisi yapiyor ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|