Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1950ler, fotoğraflarla, kitabının, sosyal, tarihi, yüzyılın, özeti

1950'Ler / Fotoğraflarla 20. Yüzyılın Sosyal Tarihi Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1950'Ler / Fotoğraflarla 20. Yüzyılın Sosyal Tarihi Kitabının Özeti

1950'ler / Fotoğraflarla 20 Yüzyılın Sosyal Tarihi

Soğuk Savaşın kıskacında ve nükleer bombaların gölgesindeki dünya Macaristan ayaklanması, Süveyş ve Kıbrıs Irkçılık ve sömürgeciliğin gerginlik ve dehşet yıllarında zafer ve trajediler Uzayın fethi Ve Tanrı Brigitte Bardotyu yarattı

Batılı ülkeler daha önce hiç böylesine bolluk görmemişti Yeni süpermarketler, Ali Babanın mağarasını aratmayacak kadar çok harika nesneyle doluydu Ama dünyanın geri kalanında sorunlar giderilmiş değildi, hakkaniyetten eser yoktu Afrika, Malezya, Küba, Kore ve Çinhindi üzerinde buz gibi soğuk rüzgârlar esmekteydi Kore ve Tibette savaş patladı, Macaristan ve Doğu Berlin ayaklanmalara sahne oldu Dünya Soğuk Savaşın kıskacına ve nükleer bombaların gölgesine girdi

Hemen her yerde yeni bir dönemin oluştuğu görülüyordu Rockn Roll kulakları yıpratıyor, üçboyutlu filmler gözleri bozuyordu İsyankâr gençler, meslek yaşamı parlak ama bir o kadar da kısa süren James Deanin şahsında kendilerini görüyorlardı Hula hoop kalçaları inceltiyordu Amatör fen adamları inanılmaz makineler üzerinde çalışıyor, Marslılarla temas halinde olduklarını ileri sürüyor, eski hastalıklara yeni “tedaviler” icat ediyorlardı Sigara tiryakileri hâlâ keyifle sigara tüttürüyordu Sigara ile kanser arasında bir bağlantı olabileceği söylentisi henüz etrafı sarmış değildi Uzayın fethi yarışı başladı Ve Tanrı Brigitte Bardotyu yarattı

A world in the icy grip of Cold War The shadow of the Bomb Little Rock and Nothing Hill, the Hungarian Uprising, Suez and Cyprus The Conquest of space- all the triumph and tragedy of a tense and violent age

Yazar : Nick Yapp

Yayınevi : Literatür Yayınları

Sayfa Sayısı : 393

Etiket Fiyatı : 20,00 YTL

Basım Tarihi : Kasım 2005

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com