Pastırmalı Osmanlı Çorbası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Osmanlı Çorbası TarifiPastırmalı Osmanlı Çorbası Tarifi 1 paket Bizim Mutfak Tarhana Çorbası yarım bayat ekmek 2 yemek kaşığı Teremyağ 2 yumurtanın sarısı 300 ml süt Yarım bayat ekmeği 2 su bardağı et suyunun içinde yumuşayıncaya kadar kaynatın El blebdırından geçirin 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edin 2 sap yeşil soğanı incecik kıyıp, 2 adet yumurta sarısını 1 kasede 300ml süt ile iyice çırpın 1 paket Bizim Mutfak Tarhana Çorbasını pakette yazdığı şekilde pişirip, blendırdan geçirdiğiniz ekmekleri ilave edip bir taşım kaynatıp pişen çorbayı ateşten alın Daha sonra yumurtalı karışımı azar azar karıştırarak çorbaya ilave edin Ayrıca 2 yemek kaşığı kıyılmış pastırmayı 1-2 dakika kavurun 10 gr tereyağı ilave edin 3 dilim ekmeğin kenarlarını kesip küçük küpler halinde doğrayın ve aynı tavada kızartın Çorbayı kaselere dağıtın Üstüne kızarmış ekmek, kavrulmuş pastırma ve doğranmış yeşil soğan serperek servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|