Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
azerbaycan, çorbası, erişteli, mutfağı, tarifi, tavuk

Erişteli Tavuk Çorbası Tarifi (Azerbaycan Mutfağı)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erişteli Tavuk Çorbası Tarifi (Azerbaycan Mutfağı)



Erişteli tavuk çorbası tarifi (Azerbaycan mutfağı)

800 qr tavuk, 120 qr erişte, 0,5 su bardağı eritilmiş tere yağı, 10 adet erik, 0,5 su bardağı kuru fasulye, 1 adet orta boy kuru soğan, 4-5 dal dereotu, tuz ve karabiber

Hazırlanış şekli:

Kuru fasulye 6 saat boyunca soğuk suda bekletilir(bir gece de olabilir)Sonra 45-60 dak haşlanırKuru soğan ince-ince kıyılıp tere yağında kavrulur Tavuk eti parçalanarak haşlanır ve suyundan çıkarılır Tavuk suyu kavrulmuş soğana ilave edilir Ardından haşlanmış fasulye erik ve erişte ilave edilerek 10-15 dak pişirilirPiştikten sonra isterseniz tevuk ilave edilir Servis zamanı dereotu ince kıyılıp üzerine serpilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.