|
|
Konu Araçları |
azerbaycan, çorbası, erişteli, mutfağı, tarifi, tavuk |
Erişteli Tavuk Çorbası Tarifi (Azerbaycan Mutfağı) |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erişteli Tavuk Çorbası Tarifi (Azerbaycan Mutfağı)Erişteli tavuk çorbası tarifi (Azerbaycan mutfağı) 800 qr tavuk, 120 qr erişte, 0,5 su bardağı eritilmiş tere yağı, 10 adet erik, 0,5 su bardağı kuru fasulye, 1 adet orta boy kuru soğan, 4-5 dal dereotu, tuz ve karabiber Hazırlanış şekli: Kuru fasulye 6 saat boyunca soğuk suda bekletilir(bir gece de olabilir)Sonra 45-60 dak haşlanırKuru soğan ince-ince kıyılıp tere yağında kavrulur Tavuk eti parçalanarak haşlanır ve suyundan çıkarılır Tavuk suyu kavrulmuş soğana ilave edilir Ardından haşlanmış fasulye erik ve erişte ilave edilerek 10-15 dak pişirilirPiştikten sonra isterseniz tevuk ilave edilir Servis zamanı dereotu ince kıyılıp üzerine serpilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|