|
|
Konu Araçları |
azerbaycan, çorbası, kaymaklı, mantar, mutfağı, tarifi |
Kaymaklı Mantar Çorbası Tarifi (Azerbaycan Mutfağı) |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Mantar Çorbası Tarifi (Azerbaycan Mutfağı)Kaymaklı Mantar Çorbası Tarifi (Azerbaycan mutfağı) 60 qr (4 yemek kaşığı) tere yağı, yine 60 qr (8 yemek kaşığı) un, 1,5 litre (6 su bardağı) tavuk suyu, 300 qr ince dilimlenmiş, 100 ml (2,5 su bardağı) kaymak, tuz ve karabiber Hazırlanış şekli: Kazanda erittiğimiz tere yağına un ilave edilir ve kısık ateşte kahverengi olana kadar kavrulur Tavuk suyu yavaş-yavaş un karışımına ilave edilerek karıştırılır Temizlenip dilimlenmiş mantarların 250 qramı bu karışıma ilave edilip yüksek ateşte pişirilir(kaynayana kadar) Tuz ve karabiber eklenip kısık ateşte 45 dak pişirilir Bu karışım tel süzgeçden geçirilip suyu pişirilirSonra kısık ateşe alınarak karıştıra-karıştıra kaymak ilave edilirGeriye kalan mantar dilimleri de üzerine ilave edilerek sıcak-sıcak servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|