Parya Çorbası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parya Çorbası Tarifi



Parya Çorbası

Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 4 iri ve olgun domates, 4 patates, 1 baş soğan, 6 bardak et suyu (tavuk suyu da olabilir), 50 gr sadeyağ, yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapılışı: Soğanlar rendelenir ve hafif ateşte sadeyağda karıştırarak ka-vurulur Soğanlar pembeleşmeye başlayınca tavla zarı iriliğinde küçük parçalara doğranmış patatesler içine atılır ve tahta kaşıkla bir-iki defa karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı örtülüp bir süre pişmeye bırakılır Domateslerin kabukları soyulduktan, çekirdekleri çıkanldıktan sonra küçük parçalara doğranır ve patatesler bunların içine atılır Tuzu ve biberi de serpildikten sonra tencerenin kapağı tekrar kapanır ve domatesler iyice salçalaşıncaya kadar hafif ateşte pişirilir Tenceredekiler iyice pişince ılık et suyu (veya tavuk suyu) tencerede-kilerin üzerine boşaltılır Ateşin kuvveti artırılır ve 10 dakika kadar birlikte kaynattıktan sonra çorba servis kâsesine alınıp masaya götürülür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.