![]() |
Kremalı Bezelyeli Patates Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Bezelyeli Patates ÇorbasıKremalı Bezelyeli Patates Çorbası Malzeme 4 adet patates 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı bezelye 1 su bardağı mısır 2 adet havuç 1 adet kuru soğan 6 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber 3 diş sarımsak Yarım demet dere otu 1 kutu krema=200ml ![]() Tuz-karabiber Hazırlanışı Sarımsakları kıyınız Dere otunu ayıklayıp, kıyınız ![]() Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeleyin ![]() Patateslerin kabuklarını soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, kararmamalrı için su dolu bir kasede bekletiniz ![]() Kuru soğanı piyazlık doğrayınız ![]() Bezelye ve mısırları sıcak su da 5 dak ![]() ![]() Derin bir tencerenin içinde yağı kızdırıp, içine piyazlık doğranmışkuru soğanları, kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Daha sonra içine rendelenmiş havuçları , bezelyeleri, mısırları, doğranmış patatesleri, ilave edip, sote etmeye devam edin ![]() En son olarak içine kırmızı pul biberi, et suyunu, tuz- karabiberi ilave edip, çorbayı kaynatınız ![]() Çorba pişerken küçük bir kasede kremayı ve kıyılmış dere otunu karıştırınız ![]() Çorbayı ateşten indirmeden önce dere otlu kremayı karıştırıp, çorbayı kaynatmadan ateşten alıp, sıcak olarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|