Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilecik, çorbası, ovmaç, tarifi

Ovmaç Çorbası Tarifi (Bilecik)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ovmaç Çorbası Tarifi (Bilecik)



50 gr margarin

1 sb un

250 gr kıyma

1 adet soğan

2 adet domates

6 su bardağı su veya et suyu

2-3 dal taze nane

Tuz, karabiber

Bir kabın içinde unu, üzerine az su serpiştererek karıştırılır Sert hamur haline gelen hamuru ellerinizi avuşturarak iki el arasında kuskus gibi taneler oluşturulur Margarini tavada eritip kıyılmış soğan ve kıymayı kavurulur Kıyma suyunu çekince küçük kesilmiş domates, karabiber ve tuzu ilave edip 2 dakika daha karıştırılır Suyunu ekledikten sonra 5 dakika daha kaynamaya bırakılır Üzerinde oluşan köpüğü kevgirle alınır Hazırlanan hamurlar içine serpiştirerek 5 dakika daha kaynatılır Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.