Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
barbunyalı, çorbası, mısır, samsun, tarifi

Barbunyalı Mısır Çorbası Tarifi ( Samsun )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbunyalı Mısır Çorbası Tarifi ( Samsun )



Barbunyalı Mısır Çorbası Tarifi ( Samsun )

1 kâse kuru mısır
1 kâse ayıklanmış taze barbunya
1 kâse yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 yumurta
2 ½ litre su
1 tatlı kaşığı tuz

Tane mısırları bir buçuk litre suda bir taşım kaynatıp, ateşi kapattıktan sonra, bir gece bekletin Taze barbunyaları ayıklayıp, bir litre tuzlu suda yumuşayana dek haşlayın
Barbunyaları süzüp, yıkadıktan sonra mısırlara ilâve edip, kısık ateşte pişirmeye başlayın Bir kâsede karıştırdığınız yoğurt, un ve yumurta terbiyesini, bir yandan karıştırarak çorbaya ekleyin Bir tatlı kaşığı tuzu kattıktan sonra barbunya ve mısırlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.