Kafkas Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kafkas Çorbası TarifiKafkas Çorbası 8 su bardağı etsuyu ya da su 1,5 yemek kaşığı margarin 1 avuç lahana 4 orta boy pancar yarım kereviz yarım havuç 1 küçük soğan 2 yemek kaşığı arpa şehriye 1 çay kaşığı tuz Ufak doğranmış soğanları yağda kavurun Üzerine ince kıyılmış lahana, pancar, kereviz ve havucu da ekleyip 3 dakika daha kavurduktan sonra et suyunu ilave edin Sebzeler az piştikten sonra şehriye ekleyip tamamen pişirin |
Kafkas Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kafkas Çorbası TarifiKafkas Çorbası Tarifi 1 litre et suyu 100 gr Frenk arpası 1/2 Litre süt 150 gr Soğan 250 gr beyaz lahana 150 gr tereyağı 250 gr pancar 100 gr kereviz 100 gr havuç 7 adet yumurta sarısı Havuç, Kereviz, Pancarları temizleyiniz, yıkayınız, kabuklarını soyunuz Bütün olarak 3 mm inceliğinde dilimlere kesiniz Dilimlere kestiğiniz sebzeleri tekrar bezelye büyüklüğünde karelere doğrayınız Lahanaları fındık büyüklüğünde doğrayıp sebzelere karıştırınız Frenk arpasını tuzlu suda haşlayınız Soğanı ince doğrayıniz bir tencerede yağla kızartmadan biraz kavurunuz sonra sebzeleri ilâve ediniz Birazda sebzelerle kavurunuz Daha önce haşladığınız Frenk Arpasınıda ilâve ediniz beraberce pişiriniz ateşten alınız |
Kafkas Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kafkas Çorbası TarifiKafkas Çorbası Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 1 adet havuç 2 dal pırasa 2 adet küçük pancar 1 adet küçük boy kereviz 1 adet kuru soğan 4 yaprak beyaz lahana 2 su bardağı su ya da et suyu 1 kahve fincanı arpa şehriye 1 su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı tuz, karabiber Tarifi: • Pırasa, lahana, havuç, pancar ve kerevizi ayıklayıp, yıkayın • İnce ince doğrayarak bir kenara alın • Çorba tenceresine küp küp doğranmış kuru soğan ile tereyağını koyun ve karıştırarak soğanı pembeleştirin • Üzerine ayıkladığınız sebzeleri ekleyin • Birkaç sefer karıştırarak hafifçe kavurun 6 su ardağı su ya da et suyunu koyup, tekrar karıştırın • 15 dakika kadar pişirip tuzunu, karabiberini ve şehriyesini ekleyin • Sebzeler pişince bir kasede yumurta sarılarıyla sütü iyice çırpın • Çorba suyundan da katarak bu karışımı ılıtın • Sürekli karıştırarak çorbaya katın • Bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın |
Kafkas Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kafkas Çorbası TarifiÖlçüleri : -1/2 Bardak aşure buğdayı -1 Yumurta kadar yağ -1 Bardak süt -2 Büyükçe baş soğan -9-10 Bardak et suyu -3 Yumurta sarısı -1 Küçük baş pancar -1 Küçük baş kereviz -1/4 Baş havuç, tuz Hazırlanışı: 1) Akşamdan suda bırakılmış buğdayı 5-6 bardak su ile taneleri ezilinceye kadar, pişiriniz 2) Pancar, kereviz ve havuzu ayıklayıp yıkayınız Önce bıçak sırtı kalınlıkta dilimlere, sonra da enine olarak kibrit çöpü şeklinde (daha kısa olmamalı) doğrayıp bir yana bırakınız 3) Soğanları yarım halka şeklinde doğrayıp bir tencerede yağla hafifçe kavurduktan sonra, içine doğranmış sebzeleri atınız Bir süre de bunları çevirdikten sonra, et suyu ve buğdayı boşaltınız; gereği kadar tuz atıp orta ısılı ateşte kaynatarak pişiriniz (Çorba tanelice olmalıdır) 4) Terbiyesi : Sofraya alırken, yumurta sarılarını sütle beraber bir kapta telle çarptıktan sonra ateşten aldığınız çorbanın içine dökünüz İsterseniz, dağıtım yapılınca tabaklarınıza birer kaşık ekşi krema veya yoğurt koyabileceğiniz gibi, limon da sıkabilirsiniz NOT : Ekşi krema yağ yapılan çiğ kaymaktır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|