Midye Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye Çorbası TarifiMİDYE ÇORBASI TARİFİ Malzemeler 1 KG KABUKLU MİDYE 4 ÇORBA KAŞIĞI ZETİNYAĞI (KOMİLİ RİVİERA) YARIM SU BARDAĞI BEYAZ ŞARAP YARIM SU BARDAĞI KREMA 1 YUMURTA SARISI 1 SOĞAN, İNCE KIYILMIŞ 1/2 DİŞ SARMISAK 1 LİMONUN SUYU 1 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDANOZ TUZ, KARABİBER, YAPILIŞI Köri midyeleri temizleyin ve birkaç kez musluk altında yıkayın Kıyılmış soğanı, zeytinyağında sarartın ve üzerlerine beyaz şarabı dökünKarışıma, midyeleri ve bir bardak sıcak suyu katın Midyelerin kabukları aralanana dek pişirin Sonra süzüp çıkarın ve suyunu muhafaza edin ve midyelerin içlerini ayırın Pişirme suyunu kaynama noktasına getirin Sonra içine limon suyu, tuz, karabiber, bir tutam köri, maydonoz, sarımsak katın ve hafif ateşte 8 dakika pişirin Yumurta sarısını krema ile çırpın ve karışıma ekleyin Ardından içine ayıklanmış midyeleri de koyun Sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|