Fasülye Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasülye Çorbası TarifiMalzemeler
Isıtılmış yağda soğan, sarmısak, patates, havuç ve kimyon tohumunu üzeri açık olarak, sebzeler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak soteleyin Sebze suyu, kereviz ve kabakları katıp, kapağını kapatın ve kısık ateşte kereviz ve kabak yumuşayıncaya kadar 10 dakika kaynatın Fasulyeler, domates, tuz ve karabiberi ilave edip, kapağı açın Kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin Kaselere paylaştırdıktan sonra üzerlerine chedar peyniri serperek servis yapın |
Fasülye Çorbası Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasülye Çorbası TarifiMALZEMELER 1 soğan 4 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı) 4 bardak su 1 domates, rendelenmiş 150 gr taze fasulye (1 bardak) 5 çorba kaşığı un 1,5 bardak yoğurt 1 yumurta tuz 6 kişilik HAZIRLANIŞI Soğanı ince ince kıyıp yağla birlikte, kısık ateşte 3-4 dakika öldürdükten sonra su ve tuzu ilave edip kaynatın Domatesi kaynayan karışıma ekleyin Fasulyeyi 1 cm kalınlığında doğrayıp tencereye katın ve 20 dakika pişirin Unu başka bir kapta yoğurtla birlikte ezip içine yumurta kırın Sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak karıştırın ve ılıtın Yoğutlu karışımı tencereye azar azar dökerken, çorbayı sürekli karıştırın Tüm yoğurdu azar azar çorbaya ekleyip karıştırarak kaynamasını bekleyin Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirin Arzunuza göre dereotu serperek de servis edebilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|