İftar İçin Yemek Tarifleri Bademli Üzümlü Pilav Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Yemek Tarifleri Bademli Üzümlü Pilav Tarifiİftar İçin Yemek Tarifleri Bademli Üzümlü Pilav Tarifi Bademli Üzümlü Pilav İftar sofralarının vazgeçilmez yemeği olan pilav tarifinize bir yenisini daha eklemek isterseniz sizinle paylaştığım Bademli Üzümlü pilav tarfini deneyebilirsiniz Ailenizin ve sizin beğenerek yiyeceğinizi düşünüyorum Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 1 çay bardağı kuru üzüm 1 su bardağından az file badem 2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı kaynar su tuz isteğe göre 1,5 adet et bulyon Yapılışı: Pirinç 3-4 su yıkanarak nişastası akıtılır ve ılık su dolu bir kapta 10-15 dakika bekletilir Bekletilen pirinçler son bir kez yıkanarak iyice süzülür Tencereye tereyağı koyulur ve içine bademler eklenerek kavrulur, badem hafif pembeleşince içine pirinçler eklenir ve pirinçler tane tane olup saydamlaşana kadar kavrulmaya devam edilir Son olarak üzümler ve bulyon pirince eklenir 1-2 kez karıştırılır, kaynar su katılarak pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir 10 dakika kadar dinlendirilerek servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|