Burgonya Usulü Elma Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Burgonya Usulü Elma Tarifi



Burgonya Usulü Elma Tarifi

240 gr (1 su bardağı) şeker
2+1/2 su bardağı su
6 elma

Büyük bir tencereye şekeri ve suyu koyup orta ateşte, şeker iyice eriyinceye kadar karıştırarak ısıtınız Şeker eriyince karıştırmayı bırakıp 2 dakika kaynatınız
Elmaları soyup ortalarını çıkarınız Soyulan elmaları şuruba oturtarak kararmamaları için üstlerine karışımdan gezdiriniz Bütün elmalar tencereye konduktan sonra kapağını kapatıp, ateşi hafife getiriniz Sık sık şurubu kaşıkla alıp üstlerinde gezdirerek, elmaları 10-15 dakika, biçimleri bozulmadan yumuşayıncaya kadar pişiriniz (Fazla pişmemeleri için elmaları sık sık bir şişle kontrol ediniz)
Tencereyi ateşten indirip elmaları şurup İçinde soğumaları için bir kenara bırakınız
Elmalar soğuyunca delikli bir kepçeyle bir servis tabağına aktarınız Tabağı kapatıp bir kenara koyunuz Tencereyi kapağı açık olarak yüksek ateşe oturtup şurubu 8-10 dakika, yarısını çekene kadar kaynatınız
Tencereyi ateşten indiriniz Bir kenarda hafifçe soğuttuktan sonra şurubu elmaların üstüne dökünüz Elma tabağını buzdolabına koyup soğuttuktan sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.