![]() |
Kadayıf Tarifi ( Şanlıurfa ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadayıf Tarifi ( Şanlıurfa )Kadayıf Tarifi ( Şanlıurfa ) Malzemeler: 1,5 Kg Kadayıf teli, 1 Kg ![]() 1 Kg ![]() 1/2 su bardağı gün pekmezi ![]() Hazırlanışı Peynirler yıkanır ince ince doğranır ![]() ![]() Kadayıf teli elle çekile çekile ufalanması sağlanır ![]() Tepsi yağlanır, kadayıf teli ikiye bölünerek yarısı tepsinin dibine serilir, peynirler ince aralıklarla telin üzerine dizilir, ikinci yarısı da tepsiye konup elle bastırılarak ezilir ![]() Muhtelif yerlerine sade yağ gezdirilir ![]() Pekmez hafif sulandırılarak kadayıfın üzerine konur ![]() Ocaktan etrafına yağ vererek çevire çevire pişirilir ![]() ![]() Şeker, 2 su bardağı su ile ocağa konur kaynayınca limon sıkılarak ocaktan alınır ![]() ![]() Şurup sıcak ise kadayıf soğuk olmalıdır ![]() ![]() Not: Üst kısmının iyi kızarması için pekmez kullanılır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|