Kadayıf Tarifi ( Şanlıurfa )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıf Tarifi ( Şanlıurfa )



Kadayıf Tarifi ( Şanlıurfa )

Malzemeler:
1,5 Kg Kadayıf teli,
1 Kg taze Urfa peyniri,
1 Kg şeker,
1/2 su bardağı gün pekmezi

Hazırlanışı
Peynirler yıkanır ince ince doğranır Bez üzerine alınarak suyu alınır
Kadayıf teli elle çekile çekile ufalanması sağlanır
Tepsi yağlanır, kadayıf teli ikiye bölünerek yarısı tepsinin dibine serilir, peynirler ince aralıklarla telin üzerine dizilir, ikinci yarısı da tepsiye konup elle bastırılarak ezilir
Muhtelif yerlerine sade yağ gezdirilir
Pekmez hafif sulandırılarak kadayıfın üzerine konur
Ocaktan etrafına yağ vererek çevire çevire pişirilir Tepsi tutulup diğer yarısı çevrilir
Şeker, 2 su bardağı su ile ocağa konur kaynayınca limon sıkılarak ocaktan alınır Sıcakken soğumuş kadayıfa dökülüp servis yapılır
Şurup sıcak ise kadayıf soğuk olmalıdır Aksi takdirde hamurlaşır

Not: Üst kısmının iyi kızarması için pekmez kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.