Tavuk Göğüsünden Kazandibi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Göğüsünden Kazandibi Tarifi



Tavuk Göğüsünden Kazandibi Tarifi

7 bardak süt
1,5 bardak toz şeker
65 gr pirinç unu
3/4 kahve fincanı nişasta
1,5 bardak su
az tuz
1/2 tavuğun göğsü

Malzemesinden tavuk göğsü yapılarak tencere ateşten indirilir Sonra tavuk göğsü kenarlı ve yayvan bir tepsiye 1,5 parmak kalınlığında olmak üzere dökülür Bu iş bitince tepsi kuvvetli ateş üzerine oturtulur ve tepsinin dibi tutması için daima çevrilir Tepsinin dibi tamamen tutuneâ ateşten indirilir ve 3 - 4 saat soğumak için bir tarafa bırakılır Soğuyunca tavuk göğsü dört köşe kesilir, altiarı kazınarak tepsiden çıkartılır ve alt üst edilerek tabaklara konulduktan sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.