Pirinçli Turta Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli Turta TarifiPirinçli Turta Tarifi 100 gram pirinç 4 dl (1,5 su bardağı) süt 2 çorba kaşığı tozşeker 3 adet acıbadem bisküvisi 1 yumurta 2 yumurtanın akı 1 paket vanilya 2 çay kaşığı toz tarçın 200 gram (1,5 su bardağından biraz fazla) un Tuz 100 gram (6,5 çorbakaşığı) tereyağı ya da margarin 1 Düz bir yere 200 gram unu koyun Ortasını açıp kuşbaşı doğradığınız 100 gram tereyağı ya da margarini ve bir tutam tuzu koyun Biraz soğuk su ilave edip parmak uçlarınızla yoğurmaya başlayın Ekmek hamuru halini alınca üstünü filmle kapatıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin Çıkardıktan sonra oklava yardımıyla unlu bir yüzeye yayın Bu arada çapı 24 cm olan bir kalıbı önce yağlayın, sonra unlayın Ve hamuru bu kalıba yerleştirin Üstünü yağlı kağıtla kaplayın ve fırında kabarmaması için kuru fasulye koyun Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirin 2 2 çorba kaşığı tozşeker ve vanilyayla birlikte sütü kaynatın Pirinci ilave edin, orta derecedeki ateşte, 15-20 dakika daha karıştırın Soğuttuktan sonra yumurtanın sarısını, 3 adet ufalanmış acıbadem bisküvisini ve tarçını ekleyin 3 Bir tutam tuzla birlikte 2 yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpın Bunu karışıma ekleyin Sonra hepsini hamurun üstüne dökün Kalan ufalanmış acıbadem bisküvilerini üzerinde gezdirin ve 180 derecelik fırında 30 dakika bırakın Çıkardıktan ve soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|