Badem Helvası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Badem Helvası TarifiBadem Helvası Tarifi MALZEMELER 1 1/2 kg toz şeker 450 gr su Şeker boyası 1 tatlı kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 1 kg irmik YAPILIŞI Bir tencereye şeker ve su konulup kaynaması beklenir Şurubun ilk kaynaması ile beraber ateşten alınarak içine şeker boyası eklenip, devamlı karıştırmak suretiyle irmik yedirilir Düz bir tepsi hafif yağlanıp içine malzeme dökülüp yayılır ve yüzü güzelce sıvazlanarak düzgün bir hale getirilir Soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir Not: Bu tatlı evlerde yapılan bir tatlı değildir Daha çok şekerci dükkanlarında satılan bir tatlı türü olup bademle uzaktan yakından bir ilgisi mevcut değildir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|