Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı TarifiKaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi 1 adet ekmek kadayıfı 6 bardak sıcak su Kaymak Şerbeti için: 6 bardak şeker 4 bardak su 1/2 limon Kadayıfı kızarık tarafı altta kalacak şekilde bir tepsiye alarak üzerine suyu dökün 20 dk dinlenmeye bırakın ve üzerinde oluşan baloncukları kesersiniz Düz olmalı 20 dk sonunda suyunu hep çekmemişse fazlasını kağıt havluyla çektirin Şerbeti hazırlayın Suyu şekeri bir kaba alıp kaynatın, limonu sıkıp ocaktan alın Kıvamı koyu olmalı Bu şerbeti soğutmadan hemen kadayıfa dökün kenarlarında birikirse bir kaşıkla üzerine dökün Tepsiyi 30 dk çevirerek bu işleme devam edin Süre dolunca şerbeti başka kaba akıtın, kendini de dilimleyerek ters çevirip yanında kaymak ile servise sunun
|
|
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi1 adet küçük boy ekmek kadayıfı 6 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker (şerbeti için) 2 tatlı kaşığı limon suyu (şerbeti için) 1 çay kaşığı vanilya 300 gr kaymak (üzeri için) Ekmek kadayıfını genişçe bir tepsiye alın ve kızarmış tarafını alta getirin Üzerine 6 su bardağı suyu gezdirin Kadayıfın yumuşaması için yarım saat kadar suda bekletin Bu arada kadayıfın üzerinde fazla şişen kisimları kaşıkla alıp atın Son olarak kadayıfın üzerine bir kağıt havlu ile bastırıp, suyunu iyice çekmesini sağlayın Bu arada serbet malzemelerini bir tencereye alıp, şurup koyu kıvam alana dek kaynatın Koyulaşınca sıcak olarak kadayıfın üzerine gezdirin Kadayıf tepsisini de orta ateşe oturtun Şurup daha da koyulaşıp, üzerinde kabarcıklar oluşana dek tepsiyi ateş üzerinde çevirin Yaklaşık 30 dakika pişirin Kadayıf ılınınca, üzerine piştiği tepsi çapında düz bir tepsi kapatın ve alt üst edin Kadayıf soğuyunca kaymak ile servis yapın Ekmek kadayıfı hamurunun hazırlanması için çok uzun uğrastırıcı bir süreç gerekiyor Bu yüzden yufkacılarda hazır satılan kadayıf ile tatlıyı hazırlayabilirsiniz
|
|
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi1 adet ekmek kadayıfı 1 kg kaymak 2 kg toz şeker 2 ltye yakın su 1/2 adet limonun suyu Poşetinden çıkardığınız ekmek kadayıfını geniş bir tepsiye koyun (tepsiye koymadan hızlı hareketlerle suya tutup çekebilirsiniz ) Bu arada yaklaşık 2 kg şeker ve aynı oranda su ile şerbeti kaynatın Suyu şekerden biraz daha az tutarsanız, kadayıfınız daha tatlı olur (Çok tatlı sevenler şekeri biraz artırabilirler) Küçük bir tavaya bir su bardağı kadar toz şekeri dökün ve ocağın altını açın Şekeri yakıp şerbete ekleyince şerbet güzel bir renk alıyor Tepside bekleyen ekmek kadayıfının üzerine hazırladığınız şerbetten bir miktar dökün ve ocağın üzerine koyun Kısık ateşte kadayıf şerbeti çekinceye kadar tutun Kalan şerbeti ekleyin ve tepsiyi döndüre döndüre şerbeti çekip kadayıfın yumuşamasını bekleyin Bu arada kadayıf büyüyüp genişlemeye başlayacaktır Tepsinin büyük olması iyi olur Bir yandan tepsiyi hafif hafif çevirip, bir yandan da kenardaki şerbeti kadayıfın üzerine dökün Kadayıfınız yumuşayınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın Soğuyan kadayıfı dilimleyip kaymakla süsleyin benim yaptığım gibi dövülmüş fıstıkta koyabilirsiniz
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|