Nuriye Tatlısı Tarifi ( Diyarbakır ) |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nuriye Tatlısı Tarifi ( Diyarbakır )Nuriye Tatlısı Tarifi ( Diyarbakır ) Diyarbakırlılar Derneği 2 kg un hamur tahtasına elenir Ortası açılır 15 yumurta akı, bir yumurta sarısı, biraz tuz ve bir bardak su karıştırılarak hamur yapılır Hamur 16 parçaya ayrılır; nemli bez altında yarım saat dinlendirilir Sonra her parçadan yufka açılır Bunlar yağlanarak tepsiye yerleştirilirDörder yufka ara ile, ağartılmış ve makineden geçirilmiş badem döşenir Fırına atılarak pembeleşinceye kadar pişirilir Fırından çıkarılınca hatif ateşe konur Üstüne yavaş yavaş şurup dökülür Tatlı genişlemeye ve kabarmaya başlar Ateşten alınır Üstüne bu kez kıvamlı şerbet dökülür, sonra dilimlere ayrılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|