Nuriye Tatlısı Tarifi ( Diyarbakır )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nuriye Tatlısı Tarifi ( Diyarbakır )



Nuriye Tatlısı Tarifi ( Diyarbakır )

Diyarbakırlılar Derneği

2 kg un hamur tahtasına elenir Ortası açılır 15 yumurta akı, bir yumurta sarısı, biraz tuz ve bir bardak su karıştırılarak hamur yapılır Hamur 16 parçaya ayrılır; nemli bez altında yarım saat dinlendirilir Sonra her parçadan yufka açılır Bunlar yağlanarak tepsiye yerleştirilirDörder yufka ara ile, ağartılmış ve makineden geçirilmiş badem döşenir Fırına atılarak pembeleşinceye kadar pişirilir Fırından çıkarılınca hatif ateşe konur Üstüne yavaş yavaş şurup dökülür Tatlı genişlemeye ve kabarmaya başlar Ateşten alınır Üstüne bu kez kıvamlı şerbet dökülür, sonra dilimlere ayrılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.