Kirazlı Pasta Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kirazlı Pasta TarifiKirazlı Pasta Tarifi MALZEME: 10 yumurta 10 çorba kaşığı toz şeker 10 çorba kaşığı un yarım paket vanilya 1 limonun rendelenmiş kabukları Kiraz Islatma Suyu İçin: 1 su bardağı su 3 çorba kaşığı toz şeker Krem İçin: 3 yumurta 3 çorba kaşığı un 7 çorba kaşığı toz şeker 2 su bardağı süt 1 çay kaşığı vanilya 1 limonun rendelenmiş kabukları HAZIRLANIŞI: Yumurtalar, bakır bir tencereye kırılır Üzerine şeker dökülür Hafif ateş üzerinde, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır Un, bir kaba elenir Üzerine rendelenmiş limon kabukları ve vanilya konulur Yumurta-şeker karışımı bulunan kaba dökülür Yedirilinceye kadar karıştırılır Yağlanmış ve içine alüminyum folyo kâğıt döşenmiş pasta kalıbının yarısına kadar konur Önceden ısıtılmış, hafif hararetli fırında 45 dakika pişirilir Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır 3 parçaya ayrılır Üstleri şekerli su ile ıslatılır Kremin Hazırlanması: Yumurta, un ve şeker bir tencereye konur Üzerine, azar azar süt dökülerek ezilir Sonra, ateşe konulur "Un çorbası" koyuluğuna gelinceye kadar kaynatılır Ateşten alınır İçine limon kabukları ve vanilya konur Bir-iki kere karıştırılır Bu krem, pastaların üzerine sürülür Krazın çöpleri ayıklanıp çekirdekleri çıkartılır, kremin üzerine, kenarlardan görülecek şekilde dizilir Üstüne, ikinci kat pasta konur Üstü kirazlarla süslenir Meyve gözükmeyen yerler, "Kremle" süslenir, Üzerine çok az limonlu su sürülür Yuvarlak servis tabağı ile sunulur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|