Hoşmerim Tarifi ( Karabük ) |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hoşmerim Tarifi ( Karabük )Hoşmerim Tarifi ( Karabük ) Malzeme: 3 su bardağı un 1 ½ su bardağı su 400 gr kaymak 1 yemek kaşığı tereyağı ½ çay kaşığı karbonat ½ çay kaşığı tuz Tatlı sosu için: 1 çay bardağı toz şeker Hazırlanışı: Bir tavaya, kaymak, tereyağı, tuz, karbonat ve suyu koyun Biraz kaynatın Elde ettiğiniz karışıma 3 su bardağı unu ilâve edin Aralıklarla devamlı karıştırarak, 10-15 dakika pişirin Pişen hamurun etrafını toplayarak, altının da kızarmasını sağlayın Tatlıyı, kızaran taraf üste gelecek şekilde servis tabağına alın Üzerine toz şekeri serpin İkram edeceğiniz tabaklara, kaşıkla aktararak sunun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|