Armudiye Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armudiye Tarifi



Armudiye Tarifi

600 gr su
75 gr yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
450 gr un
6 bütün yumurta
Kızartmak için 2 kg yağ

Şurubu:
2 kg şeker
1 kg su
1/2 kahve kaşığı limon tuzu

Şurup malzemesini hep beraber 2 dakika kaynatınız, soğumaya bırakınız Suyu, yağı, şekeri, tuzu bir tencereye koyup bir kere kaynatınız ve elenmiş olarak tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak sureti ile unu, yedirip bir hamur yapınız ve ağır ateşte zaman zaman eze eze karıştırıp alt üst ederek 10 dakika pişirip ateşten alarak başka bir tencereye koyunuz İlk sıcaklığını kaybeder etmez yumurtaları teker teker ilâve edip karıştırarak yediriniz Derince bir tepsiye gayet ılık olarak yağı koyunuz ve avucunuzun içini ve sağ parmaklarınızı hafifçe yağlayınız ve sonra avucunuza ceviz büyüklüğünde bir hamur alarak pürüzsüz yuvarlayınız Hamurun tam ortasından elinizle kılıçlamasına hamuru keser gibi elinizi ileri geri sürterek yarısından fazlasını kesiniz ve sonra hamuru iki başından tutup birini sağa diğerini sola çekip kopararak yağın içine atınız Hamur simdi bir armut şeklindedir Tepsinin yarısı doluncaya kadar aynı şekilde yuvarlayıp, kızartıp şuruba koyunuz Şurubunu çekince çıkarıp arzu ettiğiniz zaman servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.