Bardak Lokması Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bardak Lokması TarifiBardak Lokması Tarifi 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu 1 fiske tuz Alabildiği kadar un Kızartma yağı Şerbet için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Hamur malzemesi kulak memesi kıvamında yoğrulur, 20 dakika dinlendirilir Bu arada şerbet kaynatılır ve ılımaya bırakılır Dinlenen hamur unlu tezgahta oklavayla, 1 santin kalınlığında açılır Çay bardağıyla yuvarlak kesilir Kızgın yağda altın rengi kızartılır Bir kağıda çıkarılır 5 dakika sonra ılık şerbete atılır ve Yarım saat sonra alınır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|