![]() |
Kaykana Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaykana TarifiKaykana Tarifi Malzemeler: • 1 adet yumurta • 1 su bardağı süt • 1,5 su bardağı un • 1 çay kaşığı tuz Kizartmak için; • 25 gr tereyağı Üzeri için; • 2 su bardağı çekilmiş ceviz içi • 1 su bardağı pekmez (şerbet de kullanabilirsiniz) Hazırlanışı: 1 Yumurta, süt, un ve tuzu derin bir kaba aktarıp çatalla 1-2 dakika, iyice özleşinceye kadar çırpın ![]() ![]() ![]() 2 Yağı orta boy bir tavaya koyup eritin ![]() ![]() ![]() ![]() 3 Bu hamur işinin özelliği kalın ve tek parça halinde (tıpkı börek gibi)kızartılmasıdır ![]() 4 Ocaktan aldığınız kaykanayı parçalayarak servis tabağına koyun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|