Kaymaklı Helva Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Helva Tarifi400 gr tozşeker 600 ml süt 150 gr tereyağı 250 gr irmik 150 gr kaymak Şekerin 200 gramını süte ekleyip karıştırarak 2 dakika kaynatın ve ateşten alın Bir kenarda sıcak tutun Tencerede tereyağını eritin Yağ kızınca irmiği ekleyin, kısık ateşte sürekli karıştırarak, irmikler kahverengileşinceye kadar yaklaşık 5 dakika kavurun İrmikler kavrulunca sıcak şurubu üzerine dökün Bir karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve helvayı 15 dakika pişirin Bu süre sonunda tencerenin kapağını açarak kaymağı parçalar halinde helvanın üzerine koyun Kalan şekeri serperek bir tahta kaşıkla helvayı karıştırın Kapağını kapatıp, ateşten alarak 15 dakika dinlenmeye bırakın Dinlenmiş helvayı bir tahta kaşıkla bir kez daha harmanlayıp servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|