Kaymaklı Helva Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Helva Tarifi



400 gr tozşeker

600 ml süt

150 gr tereyağı

250 gr irmik

150 gr kaymak

Şekerin 200 gramını süte ekleyip karıştırarak 2 dakika kaynatın ve ateşten alın Bir kenarda sıcak tutun

Tencerede tereyağını eritin Yağ kızınca irmiği ekleyin, kısık ateşte sürekli karıştırarak, irmikler kahverengileşinceye kadar yaklaşık 5 dakika kavurun İrmikler kavrulunca sıcak şurubu üzerine dökün Bir karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve helvayı 15 dakika pişirin

Bu süre sonunda tencerenin kapağını açarak kaymağı parçalar halinde helvanın üzerine koyun Kalan şekeri serperek bir tahta kaşıkla helvayı karıştırın Kapağını kapatıp, ateşten alarak 15 dakika dinlenmeye bırakın

Dinlenmiş helvayı bir tahta kaşıkla bir kez daha harmanlayıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.