![]() |
Kolay Samsa Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Samsa TarifiKolay Samsa 8 Adet hazır milföy hamuru 1 Su bardağı çekilmiş badem 1 Adet yumurta 2 Çorba kaşığı toz şeker Şerbeti İçin; 1,5 Su bardağı toz şeker 1,5 Su bardağı su 1 Çorba kaşığı limon suyu # Milföy hamuru biraz un yardımıyla 2 mm ![]() ![]() # Yumurtanın akı, 2 çorba kaşığı toz şeker ve badem iyice karıştırılarak tatlının içi hazırlanır ![]() # Açılan milföy hamuruna bu hazırlanan içten konur, rulo şeklinde katlanır ![]() # Bütün milföy hamurları bu şekilde hazırlandıktan sonra üzeri kapalı olarak 45 dakika bekletilir ![]() # Dinlenen samsa ruloları 2 parmak kalınlığında kesilir, tepsiye aralıklı dizilir ![]() # Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür ![]() # 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ![]() # Şeker ve su kaynatılır, biraz kıvam alınca limon suyu konur, 2 dakika daha kaynatılır, ocaktan alınır ![]() # Fırından çıkan sıcak tatlıya sıcak şerbet gezdirilir ![]() # 2 saat sonra servis yapılır ![]() Not: Samsa tatlısı ceviz içinden de hazırlanabilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kolay Samsa Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Samsa TarifiKolay samsa tatlısı tarifi Malzemeler 200 gram milföy hamuru Yarım su bardağı dövülmüş badem 2 çorba kaşığı tozşeker 1 adet yumurtanın beyazı Şerbet için: 1 ![]() 1 su bardağına yakın su Yarım limon Hazırlanısı Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu tatlının özelliği, tatlı sıcakken şerbetinin de sıcak olarak üzerine dökülmesi ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|