![]() |
Ortadoğu Usulü Keşkül Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ortadoğu Usulü Keşkül TarifiOrtadoğu Usulü Keşkül Tarifi 1 su bardağı su 150 gr şamfıstığı (kabukları soyulmuş) 150 gr badem 2+1/2 kg (12+1/2 su bardağı) süt 450 gr toz şeker 4 yumurta 75 gr (11 çorba kaşığı) nişasta (3/4 su bardağı sütte eritilmiş) Küçük bir tencerede 1 su bardağı suyu kaynatınız ![]() ![]() ![]() Çekilmiş fıstık ve bademlerin üçte birini keşkülün üstünü süslemek için ayırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada, yumurtaları, yumurta teli ile 3 dakika kuvvetlice çırpınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp keşkülü kaselere boşaltınız ![]() ![]() Üstlerine ayırmış olduğunuz çekilmiş badem ve fıstıkları serpip servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|