Kaysefe Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaysefe TarifiKaysefe Tarifi Malzeme: (6 Kişilik) Yarım kilo kuru erik 1 çay bardağı pekmez 2 çorba kaşığı tereyağ 1 su bardağı ceviz Hazırlanışı: Erikleri boş suda 10 dakika kadar bekletinOvalayarak yıkayın, süzün Uzunlamasına yarıya bölerek çekirdeklerini çıkartın Bir tencereye alın Üstünü geçecek kadar temiz suyla 1 saat kadar yumuşaması için bekletin Üzerine pekmezide dökün Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Servis tabağına alın Ayrı bir tavada kızarttığınız tereyağını ve dövülmüş cevizi üzerine gezdirin Sıcak ve ılık olarak servis yapın Not: Kaysefeyi kuru kayısı ilede hazırlayabilirsiniz |
Kaysefe Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaysefe TarifiKaysefe Tarifi Malzemeler; 500 gr kuru kayısı 350 gr toz şeker 200 gr tereyağ 1 su bardağı su 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi Hazırlanışı; 1 Kayısılar seçilir, bir kaç kere yıkanır 2 Bir tencereye kayısılar, su, şeker ve tereyağ konulur 3 Kayısılar ezilmeden arada karıştırarak pişirilirSuyunu çekince ateşten alınır 4 Dövülmüş cevizle süslenir Not: Özellikle Artvin Yusufeli ilçesine ait bir tatlı çeşididir Genellikle isminden de anlaşılacağı gibi kuru kaysıdan yapılır Erikten de yapılır fakat kaysı kadar güzel olmaz |
Kaysefe Tarifi |
10-29-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaysefe TarifiKAYSEFE (ARTVİN) TARİFİ malzemeler 1 kg kuru kayısı 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 2 yemek kaşığı tereyağ 1 su bardağı ceviz içi Yapılışı Öncelikle kuru kaysıları iyice yıkayıp tencereye koyun Üzerine toz şeker ve 2 su bardağı suyu ekleyip çok kısık ateşte kayısılar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin Haşlanan kayısıları servis tabağına düzgünce yerleştirin Küçük bir tavada tereyağı eritip kızdırın içine dövülmüş cevizleri ilave edin Bir sefer karıştırıp ocaktan alın Cevizli tereyağını kayısıların üzerinde gezdirdikten sonra servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|