![]() |
Yurtsever Pudingi Yapilişi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yurtsever Pudingi YapilişiYURTSEVER PUDİNGİ YAPILIŞI Malzemeler: 120 gr (8 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı 180 gr (1+1/2 su bardağı) un 1 kahve kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 120 gr (1/2 su bardağı) şeker 2 yumurta 3 büyük muz (kabukları soyulup, ezilmiş) 2 çorba kaşığı süt 1 portakalın kabuğu (rendelenmiş) Yapılışı: 1 tatlı kaşığı tereyağla 1 litrelik bir puding kalıbını yağlayıp, bir kenara bırakınız ![]() Un, tuz ve kabartma tozunu orta boy bir kaseye eleyip, kaseyi bir kenara bırakınız ![]() Bir başka orta boy kaseye 120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı ve şekeri koyup, tahta bir kaşıkla döverek hafif ve köpük köpük olana kadar kabartınız ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlı kağıttan puding kalıbının kenarından 10 cm taşacak büyüklükte bir daire kesiniz ![]() ![]() ![]() Alüminyum kağıdı yağlı kağıtla yağlanmış yüz dışa bakacak biçimde birleştirip, ikisinin bitişik kalması için ortalarında 2,5 cm'lik bir kıvrım yapınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, puding kalıbını tencereden çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Yanında vanilyalı kremayla servis edebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|