Cevizli Güllaç Sermesi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Güllaç Sermesi Tarifi



Cevizli Güllaç Sermesi

MALZEMELER
12 yaprak güllaç
2,5 litre süt
2 su bardağı toz şeker
Üzeri için ;
2 su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı gül suyu
2 yemek kaşığı hindistancevizi tozu
2 yemek kaşığı nar tanesi

Hazırlanışı:
Önce tozşekerle birlikte sütü ısıtın İçindeki şeker eriyince, arzuya göre gülsuyunu katın Güllaç yapacağınız tepsiye güllaçları koyduğunuz zaman yanlardan birer santimetre boşluk kalacak büyüklükte olmalı Böylece sütle şişen güllaç, tepside sıkışmaz Tepsiye her güllaç yaprağını koyduğunuzda üzerine el değecek sıcaklığa gelmiş olan şekerli sütle ısıtın
Her yaprağa aynı işlemi uygulayın Kalan sütü de tepsiye ekleyin Üzerine ceviz içi serpip, dilimleyerek servis yapın Nar taneleri ve hindistancevizi tozuyla süslemek de tercihe göredir

Not: Eğer süt yeterli gelmezse ılık şekerli süt eklemesi yapın Süt çabuk bozulabilen bir ürün olduğu için servise bir saat kala tatlınızı hazırlayın Artan tatlıyı buzdolabında saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.