Şambaba Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şambaba Tatlısı Tarifi



Şambaba TatLısı Tarifi

Malzemeler
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Çay Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Sirke
Alabildiğince Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Kavurmak İçin: 3 Çorba Kaşığı Un

Üzerine :
1 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Çorba Kaşığı tereyağı

Yemeğin Tarifi
Unun ortasını havuz gibi açalım Yumurtaları, ılık şekerli su ile eritip, kabartılan mayayı, bir tutam tuzu ve yağı ilave ederek yoğuralım Tek kişilik kağıt ya da alüminyum kek kalıplarını yağlayıp şeker serpiştirelim Hamuru küçük kalıplara eşit miktarda paylaştıralım Tepsiye dizerek oda sıcaklığında yarım saat bekletelim
110 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, fırından çıkaralım Şekeri suyu ve limon suyunu kaynatarak, şurubu hazırlayalım Şambabaları kaynayan şerbete ekleyip ters yüz ederek birkaç dakika şerbetin içinde kaynatalım Üzeri için, yarım paket kakaolu pudingi üzerinde yazılan tarifte olduğu gibi hazırlayalım Basit şambabaların üzerine dökerek servis yapalım


Alıntı Yaparak Cevapla

Şambaba Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şambaba Tatlısı Tarifi



Şambaba Tarifi

250 g Un (5 fincan)
40 g Pudra Şekeri (3/4 fincan)
4 tane Yumurta
25 g maya
100 g Sana (5 çorba kaşığı)
1/4 fincan Su
1/2 kahve kaşığı Tuz
750 g Şeker (3 bardak)
3 bardak Su
1 çorba kasığı Limon suyu
20 g Sana (1 çorba kaşığı)
Marmelât

Pasta yapmaya mahsus, 7 — 8 cm çapında ufak kalıpları 20 g Sana (1 çorba kaşığı) ile yağlayarak ilerde kullanmak üzere bir tarafa bırakınız
Diğer taraftan 250 g unun (5 fincan) yalnız 75 g'mın (1/2 bardak) ortasını çukurlaştırınız ve bu çukura 25 g maya ile 1/4 fincan Su koyarak yoğurmak suretiyle bir hamur yapnız Sonra da geri kalan un ile yapmış olduğunuz hamurun üzerini örtünüz ve 30 dakika kadar şişmeye bırakmız
30 dakika sonra bu hamurlu una 40 g Pudra şekeri (3/4 fincan), 1/2 kahve kaşığı Tuz ve yumurtalardan birini ilâve ettikten sonra yoğurarak yumurtaların hamur ile hâllolmasını temin ediniz Bilâhare yoğurmaya devam ederek teker teker olmak üzere geri kalan 3 tane yumurta ile 100 g Sana (5 çorba kaşığı) yı da ilâve ediniz ve sıkı bir hamur yapınız
Müteakiben yapmış olduğunuz bu hamurdan ufak parçalar kopararak evvelce yağlamış olduğunuz kalıpların içlerine koyunuz ve kalıpları da hamurların şişmeleri için ılıkça bir yerde 3 — 4 saat kadar bırakınız
Hamurlar şişince bunları orta ısıdaki fırında yarım saat kadar pişiriniz ve müteakiben kalıplarından çıkartarak soğumaya bırakınız
Hamurların soğumalarım müteakip 750 g şeker (3 bardak), 3 bardak su ve 1 çorba kaşığı Limon suyu ile yapılmış orta yoğunluktaki kaynar şuruba atınız ve yarım saat kadar bırakarak şişmelerini temin ediniz
Müteakiben, şuruptan çıkartınız, üzerine bir miktar marmelât sürdükten sonra servis yapmız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.