Şambaba Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şambaba Tatlısı TarifiŞambaba TatLısı Tarifi Malzemeler 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 2 Çay Bardağı Su 1 Çorba Kaşığı Sirke Alabildiğince Un 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 2 Çorba Kaşığı Yoğurt Kavurmak İçin: 3 Çorba Kaşığı Un Üzerine : 1 Adet Yumurtanın Sarısı 2 Çorba Kaşığı tereyağı Yemeğin Tarifi Unun ortasını havuz gibi açalım Yumurtaları, ılık şekerli su ile eritip, kabartılan mayayı, bir tutam tuzu ve yağı ilave ederek yoğuralım Tek kişilik kağıt ya da alüminyum kek kalıplarını yağlayıp şeker serpiştirelim Hamuru küçük kalıplara eşit miktarda paylaştıralım Tepsiye dizerek oda sıcaklığında yarım saat bekletelim 110 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, fırından çıkaralım Şekeri suyu ve limon suyunu kaynatarak, şurubu hazırlayalım Şambabaları kaynayan şerbete ekleyip ters yüz ederek birkaç dakika şerbetin içinde kaynatalım Üzeri için, yarım paket kakaolu pudingi üzerinde yazılan tarifte olduğu gibi hazırlayalım Basit şambabaların üzerine dökerek servis yapalım |
Şambaba Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şambaba Tatlısı TarifiŞambaba Tarifi 250 g Un (5 fincan) 40 g Pudra Şekeri (3/4 fincan) 4 tane Yumurta 25 g maya 100 g Sana (5 çorba kaşığı) 1/4 fincan Su 1/2 kahve kaşığı Tuz 750 g Şeker (3 bardak) 3 bardak Su 1 çorba kasığı Limon suyu 20 g Sana (1 çorba kaşığı) Marmelât Pasta yapmaya mahsus, 7 — 8 cm çapında ufak kalıpları 20 g Sana (1 çorba kaşığı) ile yağlayarak ilerde kullanmak üzere bir tarafa bırakınız Diğer taraftan 250 g unun (5 fincan) yalnız 75 g'mın (1/2 bardak) ortasını çukurlaştırınız ve bu çukura 25 g maya ile 1/4 fincan Su koyarak yoğurmak suretiyle bir hamur yapnız Sonra da geri kalan un ile yapmış olduğunuz hamurun üzerini örtünüz ve 30 dakika kadar şişmeye bırakmız 30 dakika sonra bu hamurlu una 40 g Pudra şekeri (3/4 fincan), 1/2 kahve kaşığı Tuz ve yumurtalardan birini ilâve ettikten sonra yoğurarak yumurtaların hamur ile hâllolmasını temin ediniz Bilâhare yoğurmaya devam ederek teker teker olmak üzere geri kalan 3 tane yumurta ile 100 g Sana (5 çorba kaşığı) yı da ilâve ediniz ve sıkı bir hamur yapınız Müteakiben yapmış olduğunuz bu hamurdan ufak parçalar kopararak evvelce yağlamış olduğunuz kalıpların içlerine koyunuz ve kalıpları da hamurların şişmeleri için ılıkça bir yerde 3 — 4 saat kadar bırakınız Hamurlar şişince bunları orta ısıdaki fırında yarım saat kadar pişiriniz ve müteakiben kalıplarından çıkartarak soğumaya bırakınız Hamurların soğumalarım müteakip 750 g şeker (3 bardak), 3 bardak su ve 1 çorba kaşığı Limon suyu ile yapılmış orta yoğunluktaki kaynar şuruba atınız ve yarım saat kadar bırakarak şişmelerini temin ediniz Müteakiben, şuruptan çıkartınız, üzerine bir miktar marmelât sürdükten sonra servis yapmız |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|