Kolay Yoğurt Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Yoğurt Tatlısı Tarifi



Kolay Yoğurt Tatlısı Tarifi

1 limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın Bunu bir kaptaki 200 gram yoğurda karıştırın Biraz karbonat, 1 kahve fincanı dolusu irmik, 5 yumurta, 5 kahve fincanı dolusu un katıp iyice karıştırın Yağlanmış tepsiye döküp fırına verin Çıkınca 1 bardak su serpip üstünü örtün 2 bardak suda 4 bardaktan biraz daha az şekeri limon suyu ile kaynatıp şerbet yapın Soğuyan tatlıya sıcak sıcak dökün

Alıntı Yaparak Cevapla

Kolay Yoğurt Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Yoğurt Tatlısı Tarifi



Yoğurdu bir tencereye koyarak tahta kaşıkla iyice karıştırınız Üzerine pudra şekeri, yumurta, erimiş tereyağı ve un koyup karbonat da ilâve edilmelidir Güzelce karıştırdıktan sonra bu hamuru içi yağlanmış tepsiye koyarak, orta hararetteki fırında kabarıncaya kadar pişiriniz Hazırlanan ılık şurup fırından çıkan bu sıcak hamura dökülecek Soğuyunca kesilerek servis yapılır
Alıntı Yaparak Cevapla

Kolay Yoğurt Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Yoğurt Tatlısı Tarifi



3 adet yumurta

3 çay bardağı yoğurt

3 çay bardağı irmik

3 çay bardağı un

2-3 çay bardağı tozşeker

1 kahve kaşığı karbonat

Limon veya portakal kabuğu rendesi

Şurubu için:

750 gr tozşeker

3,5 su bardağı su

Çeyrek limon

3 yumurtayı geniş bir kaba koyunuz

İçine şekeri, yoğurdu, karbonatı koyup, iyice karıştırınız

Karışıma unu, irmiği, limon kabuğu rendesini koyup, iyice karıştırınız

Küçük bir tepsiyi iyice yağlayıp, karışımı dökünüz

Orta ısılı fırında 20-30 dakika altını ve üstünü pembe renkte pişiriniz

Soğuk şurubu üzerine döküp, çekinceye kadar arasıra kaşıkla üzerine döküp, şurubu çektiriniz

Soğutup, keserek servis yapınız

Üzerine Hindistancevizi rendesi veya kaymak, kıyılmış yeşilfıstık serpip, servis yapınız

ŞURUBUN HAZIRLANMASI:

750 gr şekeri, suyu bir tencereye koyunuz

Karıştırarak ateş üzerinde şekerin erimesini temin ediniz

Şeker eriyince karıştırmadan çeyrek limonu sıkıp, içine atınız

5 dakika kaynatıp, ateşten alınız

Biri sıcak, biri soğuk olmak üzere tatlının üzerine dökünüz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.