![]() |
Kaymaçina Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymaçina TatlısıKaymaçina Malzeme: 20 yumurta (Yumurtalar küçük boy ise, lütfen sütü biraz kısın ![]() 2 kg ![]() 1kg toz şeker ![]() 1 paket vanilya ![]() Hepsi bu ![]() ![]() ![]() ![]() Toz şekerden 1/2 su bardağı kadar kenara ayırın ![]() Kabın içine şekeri koyun, yumurtaları kırın ![]() ![]() Daha sonra, sütü yavaş yavaş ve karıştırmaya devam ederek ilave edin ![]() En son vanilyayı koyun ![]() Diğer tarafta ayırdığınız, toz şekeri bir tavada kahverengi olana kadar yakın ![]() Ocaktan alın ve çok az ılık su karıştırarak diğer malzemeye ilave edin ![]() Sıcak yanmış şeker, soğuk malzemeye girdiğinde gene de topaklaşırsa, önemli değil ![]() Sadece tepsiye dökerken, eşit olarak şeker parçalarını malzemenin içinde dağıtın ![]() 200 derece gibi sıcak fırına verin ![]() (Tepsinin büyüklüğü, normal fırın tepsisi büyüklüğü olsun, malzeme çok sulu oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bu miktar iki fırın tepsisi içindir ![]() Ara ara kontrol edin ve parmağınız ile hamura bakın, hamur kendini çekecektir ![]() Ne zaman ki, krem karamel kıvamını yakaladınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Soğuk yenmesi tavsiye edilir) |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|