Siyah Orman Gatosu Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Siyah Orman Gatosu TarifiSiyah Orman Gatosu Tarifi 100 gr puf hamur 3 yumurta 75 gr pudra şekeri 1/4 çay kaşığı vanilya esansı 65 gr un 1 yemek kaşığı kakao İçi ve Üstü: 4 yemek kaşığı vişne suyu 50 gr pudra şekeri 250 gr krem şanti 400 gr vişne (ya da suyu süzülmüş vişne reçeli) 50 gr çikolata Puf hamurunu açıp, 22 cm çapında bir daire kesin Fırın tepsisine koyup, çok kızgın fırında 12 dakika ya da üstü iyice kızarana dek pişirip, tepsiden alıp soğumaya bırakın 20 cm çapındaki iki kalıbı yağlayıp, diplerine yağlı kağıt yayın Yumurtaları, şekeri ve vanilya esansını kalın bir krem haline gelene dek çırpın Un ile kakaoyu eritip, yumurta karışımına katın Sıcak suyu da ekleyin Karışımı iki kalıba bölüp, orta ısıdaki fırında 15 dakika, ya da keklere bastırıldığında eski kabarıklığını alacak duruma gelene dek pişirin 2-3 dakika kalıplarda beklettikten sonra, çıkarıp soğumaya bırakın Vişne suyu ile şekeri çırparak krema haline getirin Puf böreğini krem şantinin 1/4 kadarı ile kaplayıp, vişnelerin yarısını da üzerine dizin Keklerden birini bunun üstüne yerleştirip, kenarlardaki fazlalıkları pufa uyumla kesin Kekin üstüne krem şantinin diğer 1/4'ünü koyup, kalan vişneleri de dizin İkinci keki üstüne yerleştirip, servis tabağına koyun Kalan krem şantiyi üzerine ve yanlarına sürün Çikolatayı sıcak su dolu bir kabın üstünde eritin Mermer ya da formika örneği düz bir düzeye yayarak donmaya bırakın Sivri bir bıçakla çikolatayı sizden dışa doğru iteleyerek, uzun büklümler haline getirin ve pastanızın üstünü süsleyin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|