Kolay Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Vişneli Ekmek Tatlısı TarifiKolay Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi 3 ekmek 1 paket dondurulmuş vişne 750 gram toz şeker 2 bardak su 1/4 limonun suyu Ekmekleri bir cm'lik dilimler halinde kesin Keskin bir bıçak yardımıyla kabuklarını ayırdıktan sonra ekmekleri kızartın ve tepsiye dizin Bu arada şurup için vişnelerin çekirdeklerini çıkırm Daha sonra meyveleri şekerin yarısı vel bardak su ile karıştırın Şurubun pişmesine yakın çeyrek limonun suyunu da ilave edin Ateşten alın ve soğumaya bırakın Kalan şekeri, tepsiye dizdiğiniz ekmeklerin üzerine serpin Eğer ekmek dilimleri iki veya üç sıra olduysa şekeri her sıraya serpin Şurubu soğutup, ekmeklerin üzerine dökün Vişne tanelerini ekmeklerin üzerini örtecek şekilde dizin Tepsiyi orta ısılı bir ateşe oturtun Tatlıyı, ekmekler komposto suyunu çekene dek ateşte pişirin Soğuduktan sonra servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|