Kolay Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi



Kolay Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi

3 ekmek
1 paket dondurulmuş vişne
750 gram toz şeker
2 bardak su
1/4 limonun suyu

Ekmekleri bir cm'lik dilimler halinde kesin Keskin bir bıçak yardımıyla kabuklarını ayırdıktan sonra ekmekleri kızartın ve tepsiye dizin Bu arada şurup için vişnelerin çekirdeklerini çıkırm Daha sonra meyveleri şekerin yarısı vel bardak su ile karıştırın Şurubun pişmesine yakın çeyrek limonun suyunu da ilave edin Ateşten alın ve soğumaya bırakın Kalan şekeri, tepsiye dizdiğiniz ekmeklerin üzerine serpin Eğer ekmek dilimleri iki veya üç sıra olduysa şekeri her sıraya serpin Şurubu soğutup, ekmeklerin üzerine dökün Vişne tanelerini ekmeklerin üzerini örtecek şekilde dizin Tepsiyi orta ısılı bir ateşe oturtun Tatlıyı, ekmekler komposto suyunu çekene dek ateşte pişirin Soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.