Tava Katmeri Tarifi (Kilis) |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tava Katmeri Tarifi (Kilis)2 su bardağı su Alabildiği kadar un 1 çay kaşığı tuz İçi için: 300 gr kaymak Kızartma yağı Şurup için: 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Un, su ve tuzla orta sertlikte bir hamur yapılır Hamur 6 bezeye ayrılır, üzeri kapatılır ve bir gece bekletilir Sonra unlu zeminde merdaneyle açmaya başlanır, biraz büyüyünce havada çevirerek genişletilir Kocaman olunca kaymak sürülür, mektup zarfı şeklinde katlanır Az yağda iki yüzü çok az kızartılır Servis tabağına alınır Soğuk şurup gezdirilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|