Kayısı Reçeli Tarifi ( Kireç Suyunda ) |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısı Reçeli Tarifi ( Kireç Suyunda )Kayısı Reçeli Tarifi ( Kireç Suyunda ) MALZEMESİ 1,280 gr kayısı (hafif olgunca) 2 kg şeker 1 kg sönmemiş kireç 500 gr şeker 2 limon YAPILIŞI 1280 gr kayısı için 2 kilo şeker kestiriniz Kireci suda söndürüp posası dibine çökünce oynatmadan üzerindeki suyunu alınız Biraz olmuş kayısıların her tarafını iğneliyerek bu suya atıp 5 saat bırakınız Soğuk suda yıkadıktan sonra kestirilmiş ılık şekere atınız Orta ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra indirip kayısıları delikli kepçe ile bozmadan çıkarıp, kenarlı bir tepsiye yığarak birgün bırakınız Bundan süzülen ekşi suyu şuruba katarak kıvama gelinceye kadar kaynatıp indiriniz Ilık hale gelince kayısıları tekrar içine atıp ateşte iki taşım kaynattıktan sonra taneleri yine tepsiye koyunuz Süzülen suyu şurupla kaynatıp kayısıları içine atınız Limonu sıkınız Bu şekilde birkaç kere aktardıktan sonra kavanoza doldurup havadar bir yere koyunuz Gerektiğinde kullanınız |
Kayısı Reçeli Tarifi ( Kireç Suyunda ) |
10-29-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısı Reçeli Tarifi ( Kireç Suyunda )650 gram kayısı 4 su bardağı şeker Kayısıları yıkayınız Her tarafından iğneleyiniz Kireçli su yapınız (Bir güveç içine kireç atınız, su koyunuz Karıştırınız Sonra kireçler dipte toplanıp duru su kalınca oynatmadan suyu alınız) Kayısıları içine atınız 5 - 6 saat bırakınız Çıkarınca sıcak su ile yıkayınız Tencerede su ile şekeri şurup kıvamına getirdikten sonra kayısıları içine atınız Birkaç taşım kaynatınız, çıkarınız Delikli kepçe ile kayısıları alıp bir kaba aktarınız Bir gün bırakınız Süzülen suyu şuruba ilâve edip tekrar kayısıları kaynatınız Birkaç kere böyle yapınız Yalnız bir seferinde bir gün bekletiniz Diğer seferinde bir saat kâfi gelir Kavanozlara koyarak soğutunuz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|