Kabaklı Pide (Manisa) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Pide (Manisa) Tarifi



Kabaklı Pide (Manisa)

Manisa İl Kültür Müdürülüğü

Malzeme: (10 pide için)

3 kg kabak, 500 gr peynir,
1 bağ maydanoz, 1 baş soğan,
1 çay kaşığı zeytinyağı,
4 yumurta, 2 adet yeşil biber,
bir tutam nane, 1,250 gr hamur

Yapılışı:
Kabakların kabuğu soyularak rendelenir Bir tepsiye konulup üzerine bir miktar tuz ekilip 5 dakika bekletilir Kabaklar top top sıkılıp suyu süzülür ve tepsiye serilir Peynir kabağın üzerine rendelenir Maydanoz ince ince kıyılır Soğan ve biber yağda kavrulur ve malzemenin üzerine dökülür Yumurtalar kırılıp, yeteri kadar tuz ve nane eklenip, pide harcının tümü karıştırılır Hamur 10 parçaya ayrılıp, her birinin içine hazırlanan pide harcı paylaştırılır Kenarları kıvrılarak fırına verilir Fırından çıkan pideler zeytinyağı ile yağlanıp, servise sunulur

(Not: Arzu edildiği taktirde kabak yerine ıspanak kullanılabilir)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.