![]() |
Ribisa Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ribisa TarifiRibisa Tarifi 2 adet hazır yufka Yufka sosu için; 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su İçi için; 2 su bardağı dolusu lor peyniri 1 çay kaşığı tuz, karabiber Ayrıca; 2 su bardağı çırpılmış yoğurt 3 diş dövülmüş sarımsak Üzerinin sosu için; 25 gr tereyağı 2 çay kaşığı pulbiber Lor peyniri, tuz ve karabiberi derin bir kaba koyup iyice karıştırın ![]() Yufka sosunu hazırlamak için; sıvıyağ ve suyu bir kasede çatalla iyice çırpın ![]() Diğer taraftan, yufkaları mutfak tezgahına üst üste serin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın ![]() ![]() Elde ettiğiniz ruloları 2 santim (2 parmak) eninde parçalar elde edecek şekilde dilimleyip fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ![]() Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın ![]() ![]() ![]() Henüz sıcak haldeyken üzerlerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|